La Joița se va înființa, în curând, un mare Parc Industrial

0
198

Alături de Primăria Joița (Giurgiu), eMAG anunță înființarea unui parc industrial situat pe o suprafață de teren 290.000 mp, pe care compania construiește un hub logistic ce se va întinde pe 130.000 mp.

Ca parte a acestei inițiative, eMAG a finalizat deja o serie de lucrări de infrastructură de care vor beneficia atât reprezentanții comunității locale, cât și investitorii care se vor alătura în viitor  proiectului.

Astfel, eMAG a realizat prin investiții proprii conexiunea dintre autostrada A1 și drumul județean DJ 602, lucrare ce va fi, mai apoi, dată în folosință gratuită Primăriei Joița.  Proiectul a creat și alte beneficii în zonă, rețelele de gaz și electricitate fiind extinse cu 2-3 km din punctele de racordare, astfel că proprietățile din apropierea eMAG au acces facil la aceste utilități.

„Este un mare avantaj pentru comuna noastră. Pe lângă cele câteva sute – poate chiar o mie – de locuri de muncă ce vor fi create, vorbim de importante sume de bani ce vor veni la bugetul local, sume ce vor fi folosite la dezvoltarea comunei și la implementarea de proiecte importante. Noi, ca Primărie, vom depune toate eforturile pentru ca documentele de care au nevoie – începând cu autorizația de construire – să le fie eliberate în timp util, fără întârzieri”, declara, pentru publicația noastră, primarul comunei Joița, Constantin Tănase.

În afara eMAG, în parcul industrial ce va fi construit pe raza administrativă a comunei Joița vor mai veni, în primă fază, încă cel puțin zece agenți economici importanți, acestora alăturându-li-se, în timp, alții.

Investiția a demarat în toamna anului 2020, și noul „hub” industrial este realizat cu grijă față de mediu și comunitate, urmând a fi alimentat cu energie verde produsă de panouri solare. Totodată, vor fi plantați copaci pe o suprafață de 100.000 mp. Valoarea totală se pare că va fi în jurul cifrei de 90 de milioane de euro.

(Jurnal)