Zăpada mieilor și-a arătat fața doar cu o zi înainte de începutul lunii martie. Așa se face că, din această dimineață, vremea s-a stricat la Giurgiu, ca de altfel în tot sud-estul țării, așa cum ne anunță meteorologii.

Având în vedere faptul că pentru perioada 28 februarie – 1 martie (în intervalul orar 10:00 – 10:00), au fost emise două coduri meteo, unul galben de intensificări ale vântului și ninsori viscolite în sud-estul țării și unul portocaliu de ninsori viscolite cu strat de zăpadă consistent și vizibilitate redusă în județele Constanța și Tulcea, CNAIR face un apel la conducătorii auto să circule cu prudență pe segmentele de drum afectate.

Precizăm că CNAIR împreună cu Poliția Rutieră pot lua decizia închiderii circulației pe anumite sectoare de drum dacă viața participanților la trafic este pusă în pericol.

Pe durata codului galben, în intervalul menționat, în sud-estul țării, respectiv și în județul Giurgiu, temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare, iar vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 55-65 km/h și local va fi viscol.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau accesând prima pagină în caseta din stânga: www.cnadnr.ro  – DISPECERAT – Situatia Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr.

(Jurnal)