Deși la articolul 7 din Ordonanța Militară nr. 3, din 24 martie, se stipulează că  (2) Administratorii piețelor agroalimentare au obligația de a organiza activitatea de vânzare astfel încât să se păstreze o distanță socială între producătorii agricoli, comercianți și cumpărători, din cele observate de noi miercuri la prânz , în teren, aceste obligații nu sunt nicidecum respectate , nici de către consumatori, dar nici de către comercianți.

 În privința obligației ca  (1) instituțiile publice și operatorii economici  să marcheze  zona destinată accesului cetățenilor/clienților și suprafața de relații cu publicul/vânzare cu semne vizibile care să orienteze persoanele în respectarea unei distanțe de siguranță de minimum 1,5 metri, ea este de asemenea ignorată. Cum nu este respectat nici numărul maxim de persoane ce pot intra deodată într-un spațiu comercial.  

În continuare , după cum observăm,  la nici 24 de ore de la intrarea în vigoare a Ordonanție militare, în ciuda restricțiilor și a sancțiunilor contravenționale anunțate și respectiv aplicate,  la Giurgiu, mulți se comportă în același fel : adică după cum îi taie capul.

(Jurnal)