Recent, cu ocazia întâlnirii  pe care Organizația Județeană a Tineretului Național Liberal  Giurgiu a  organizat-o,  în preambulul viitoarelor alegeri ale structurilor de conducere, întâlnire la care au participat și unii reprezentanți ai presei locale, Marian Măroiu – președinte le organizației municipale a PNL Giurgiu – s-a  lansat în câteva atacuri extrem de dure la adresa foștilor președinți  ai  Organizației giurgiuvene.


Marian Maroiu  a acuzat la foc automat , în mod cu totul gratuit, foștii lideri ai Organizației, începând cu fostul presedinte  PNL, Vasile Mustățea,  continuând cu Raluca Surdu, Dumitru Beianu și încheind,  ”sângeros” , cu ultimul  lider  liberal, plecat din Organizația giurgiuveană,  Gheorghe Ștefan.

“Nu trebuie să ne mire absolut deloc rezultatele proaste pe care PNL Giurgiu le-a avut în ultimii ani, pentru că am avut o perioadă cu foarte multe numiri, care mai de care mai “spectaculoasă”. Începând cu doamna Raluca Surdu, pe urma l-am avut pe Beianu, apoi pe Gheorghe Ștefan… Niciodată, într-o activitate politică, cei care sunt numitț nu vor reuși să facă aproape nimic… Oamenii aleși, oamenii care stiu sa stranga alături oștile, aceia vor fi adevarati conducatori. Restul e poveste… Ca si dovada a ceea ce spun, iata, am ajuns ultima organizatie pe tara, desi am fost printre primele. Declinul acestei organizatii a venit odata cu domnul Vasile Mustatea si a continuat apoi… Cinci ani de zile din activitatea acestei filiale, usa PNL Giurgiu a fost incuiata… Si atunci, ce pretentii sa avem la rezultate bune?”, a declarat Marian Măroiu.

De neînțeles pentru noi este faptul că Opoziția la Giurgiu în loc să încerce să  facă o analiză critică  asupra  măsurilor luate în ultimele luni de către social democrați, principalii adversari  politici ai liberalilor, măsuri ce cu siguranță vor adânci și mai  mult  criză economică și socială pe care o resisimțim  déjà în prețurile de cost de pe piață, ei aleg să se întreacă în acuzații la adresa unor politicieni care nu mai sunt  demult în prim planul scenei politice.

După părerea noastră, acest demers este mai degrabă o dovadă a  impotenței politice  care se manifestă de mai multă vreme în interiorul partidului …Cum  să vorbești despre lucruri din trecutul istoric al formațiunii  și mai ales  să acuzi persoane care nici măcar nu mai fac parte din PNL, cum este cazul lui Vasile Mustățea, actualmente membru în ALDE?! Cu siguranță prin acest discurs Măroiu dorea să avertizeze conducerea de la Centru să nu se mai amestece în numirea liderilor din teritoriu, lăsându-i pe membrii să aleagă în mod democratic.

Singura afirmație cu care  am putea fi de acord din toată această divagație sterilă a  liderului liberal,   ar fi  : Oamenii aleși, oamenii care știu să strângă alături oștile, aceia vor fi adevarați conducători. Restul e poveste…! 

(Jurnal)