La Giurgiu, o shaorma cu de toate, te poate „ucide”, la propriu!

0
7356

Zilnic suntem speriați de știrile tot mai îngrijorătoare privind cazurile de infectări cu coronavirus și probabil că cei mai mulți dintre noi se întreabă de ce se întâmplă asta și cum…? Păi hai să vă arătăm noi cum…

Să zicem că mergeți să cumpărați shaorma ”cu de toate” de la una dintre cele mai accesate unități de acest gen din Giurgiu, ”Kill the Chicken” (în traducere liberă: ”ucide puiul!”), situat pe șoseaua București, vis a vis de Colegiul Național „Ion Maiorescu”. Un tânăr fără mască de protecție, îți servește, fără mănuși, o lipie pe care o tot freacă prin mâini spre disperarea clientului, spațiul dintre el și cumpărător nefiind protejat deloc. Asta să nu mai spunem că între clienții care așteaptă la rând nu există niciun fel de distanțare fizică!

În timp ce clientul  așteaptă la geam, printr-o ușă laterală tot felul de indivizi, fără mască, intră direct în bucătăria unității,  lansându-se în discuții cu personalul shaormeriei. În cele din urmă produsul vă  este livrat după ce  mai întâi este asezonat din câteva tăvi cu cartofi, maioneze și o serie de alte ingrediente ce la rândul lor zac neacoperite.

Scandalos este faptul că toate acestea se petrec  chiar sub nasul Direcției de Protecție a Consumatorului, ai căror reprezentanți par că nu au habar de aspectele relevate de noi, în rândurile de mai sus.  La întrebările noastre, de ce nu iau măsuri,  reprezentanții instituției se apără aproape de fiecare dată  cu un aberant: ”Păi dacă cetățenii nu sesizează!” De parcă autosesizarea din oficiu este doar o regulă introdusă de legiuitor,  la ”caterincă”!

(Citizen)