La Giurgiu Munca „la negru” este încă la modă…..

0
533

În ultima perioadă de timp inspectorii din Inspectoratul Teritorial de Muncă al Județului Giurgiu, împreună cu lucrători din cadrul IPJ GIURGIU și din Poliția Transporturi Navale, au acționat în vederea prevenirii și combaterii muncii fără forme legale și a respectării prevederior legislative în domeniul relațiilor de muncă și a securității și respectării normelor de sănătate în muncă – după cum ne declara directorul ITM Giurgiu, Cristian Anculescu.

Astfel, în urma unui control efectuat recent în incinta Zonei Libere Giurgiu, au fost identificate două persoane prestând activitate în afara programului de lucru stabilit în contractul individual de muncă ( cu timp parțial). Pentru această sancțiune  societatea a fost amendată cu 20.000 de lei.

De asemenea la un control efectuat la un depozit din comuna Vărăști au fost identificate  13 persoane care desfășurau muncă la negru (fără a avea un contract de muncă încheiat).

Societatea a fost amendată,  la rândul ei , cu suma de 100.000 lei (conf.art.260, alin.1,lit.e , din Legea 53/2003), pentru încălcarea prev.art.260 (alin.1,lit.e ), din legea de mai sus.

Din cele 13 persoane , trei  dintre ele nu îndeplineau condițiile de vârstă pentru a putea fi încadrate în activitate , faptă ce constituie infracțiune,  prevăzută de art. 265, alin.1, din Legea 53/2003. În acest caz a fost înaintată o plângere penală către Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu.

 

(L. Balaban)