La Giurgiu, Două cartiere-pilot desemnate pentru noul mod de depozitare al deşeurilor

0
142

“În urma discuțiilor cu operatorul de salubritate Rosal și având în vedere legislația națională armonizată celei comunitare, am decis ca de la începutul lunii iunie să implementăm în două zone din municipiu, un proiect pilot”, anunţa, într-o recentă conferinţă de presă, primarul municipiului, Nicolae Barbu.
Concret, în cartierele Policlinica și Oinac vom amplasa 4, respectiv 6 platfome de tip containere maritime care vor avea în interior euro-containere de colectare selectivă și containere pentru deșeurile menajere, cu sistem de cântărire, cu acces pe bază de cartelă și aparatură video de înregistrare, pentru a observa comportamentul cetățenilor.
”Nu vom tolera sub nicio formă aruncarea gunoiului la întâmplare sau nerespectarea tipului de tomberon pentru fiecare categorie de deșeu în parte”, mai spunea primarul Barbu.

De asemenea, acesta a mai ţinut să precizeze că, în scurt timp, fiecare platformă unde sunt amplasate tomberoane de gunoi va fi monitorizată video.
Acest proiect pilot vine să testeze modul de lucru, acces în platformă, cântărire, colectare selectivă, având în vedere noutățile care vor fi introduse din această vară în ceea ce privește colectarea deșeurilor.