În zilele de 6 și 7 octombrie va avea loc Referendumul pentru Familie, cum este cunoscut. În cadrul acestuia, românii sunt chemați la urne pentru a răspunde unei întrebări menite să schimbe un articol al Constituției, referitor la căsătoria care trebuie „definită drept uniunea liber consimțită între un bărbat și o femeie” (art. 48, al. 1).

Referindu-se la acest eveniment, primarul comunei Ghimpați, Constantin Cărăpănceanu, declara, pentru „Jurnal giurgiuvean”:

„La nivelul comunei vom avea cinci secții de votare, la care oamenii sunt așteptați să vină să își spună opțiunea. Cred că vom avea o prezență destul de ridicată la vot, în special persoanele de vârsta a doua și a treia, pentru că ei sunt cei care frecventează mai des biserica, iar preoții din Ghimpați s-au implicat activ, inclusive în strângearea de semnături, atunci când a fost cazul. Rămâne de văzut care va fi situația la nivel național, dar noi, aici, suntem pregătiți cu tot ce trebuie. Încă nu am văzut, însă, niciun fel de campanie în adevăratul sens al cuvântului, oamenii știu doar ce au auzit pe la posturile de televiziune, și eventual la slujbele de la biserică. Problema va fi dacă tinerii vor ieși la vot, dacă vor dori această schimbare în Constituție, sau dacă ei o consideră oportună. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în cele două zile, dar eu am încredere că locuitorii din comună vor face un scor bun în ceea ce privește prezența”, a mai spus primarul Cărăpănceanu.

(Jurnal)