După o iarnă capricioasă, cu fenomene meteo extreme (de la temperaturi anormal de calde pentru anumite luni, sau, din contră, extrem de reci, la căderi masive de zăpadă şi viscole în luni în care ar fi trebuit să înflorească ghioceii şi pomii), primarul comunei Găujani, Dumitru Marcu, abia aşteaptă instalarea, pe deplin, a primăverii.

„A fost destul de greu în perioada Bestiei, cum aţi numit-o dumneavoastră, ziariştii…Dar nu ne plângem! Am reuşit să ţinem comuna deszăpezită, astfel încât să nu aibă nimeni de suferit. Ne-am descurcat cu forţe proprii, şi astfel am reuşit, la fiecare dintre episoadele de iarnă severă din ultima perioadă, să nu avem locuinţe izolate, sau comunităţi care să fie în vreun pericol. Ne-au intrat fără probleme ambulanţele, atunci când a fost nevoie, iar maşina de gunoi a ridicat resturile menajere de la platformele special amenajate fără nici un fel de dificultăţi”, ne spunea primarul comunei Găujani.

Şi, cum după cantităţile mari de zăpadă, au urmat perioadele de încălzire şi de topire a acesteia, mai toată lumea s-a temut de inundaţii. Din fericire, acest fenomen nu a apărut în comuna condusă de primarul Marcu, singurele probleme fiind zone cu băltiri.

„Este, într-adevăr, o problemă această băltire a apei pe câmp, dar nu avem ce face…Din fericire, nu sunt suprafeţe mari care să fie afectate, ci sunt sectoare izolate, de ordinul a câteva zeci, poate sute de metri pătraţi. Afectate sunt culturile de grâu, dar, vă repet, nu constituie un motiv de îngrijorare. Ceea ce este afectat este aproape insignifiant, faţă de suprafaţa totală cultivată”, ne-a mai spus primarul comunei.

Dar dorinţa sa cea mare este ca primăvara să se instaleze cât mai curând, astfel încât să se poată apuca de treabă.

„Avem lucrări de făcut, avem proiecte, şi, gata, am lâncezit destul pe timpul iernii! A venit vremea să ne apucăm serios de treabă!”, ne-a mai spus primarul comunei Găujani, Dumitru Marcu, înainte de a se întoarce la treburile comunei.

(Jurnal)