AcasăActualitateLa DJTADJCT Giurgiu, primele zile de primăvară au declanșat lucrările de curățenie...

La DJTADJCT Giurgiu, primele zile de primăvară au declanșat lucrările de curățenie și de reparații ale drumurilor județene! (1)

„La acest moment facem puțină curățenie pe drumurile județene, asta însemnând curățarea arbuștilor, pe câteva drumuri județene cu personalul pe care îl avem – ne spunea într-un recent dialog, directorul  Direcției Județene de Transport, Administrarea Drumurilor Județene și Control Trafic – Giurgiu ( DJTADJCT), Daniel CÂRPUȘOR.

„Urmează ca în această săptămână și perioada următoare să plantăm pe DJ 507 900 de arbori, de platani, continuând astfel acțiunea începută încă de acum doi ani în urmă pe Drumul Județean 412 A și 507…

 

Consiliul Județean Giurgiu a postat la un moment dat, pe facebook-ul instituției, o întrebare adresată cetățenilor… dacă sunt de acord ca după tăierea arborilor îmbătrâniți, ce prezentau un risc pentru traficul pe drumurile județene, să plantăm alți pomi…În majoritatea lor oamenii au fost de acord…Mai avem însă de tăiat, iar odată cu căldura vom începe reparațiile la drumuri, turnarea de covoare asfaltice…

Vor fi și câteva asocieri între CJ și  primăriile din județ, privind reparațiile unor drumuri de legătură. Am mai avut ceva reparații efectuate și în iarnă, când vremea de afară a fost bună, reparații stocabile, căci stațiile de asfalt nu mergeau. Totodată o să mai facem câteva pietruiri, pe drumurile județene din piatră, la care se adaugă lucrările de întreținere pe care le avem și de care ne ocupăm în permanență, tot timpul anului. 

Din păcate la ora aceasta, după iarnă, drumurile ies puțin „tăvălite”, ca să spun așa. Unele sunt însă în garanție, urmând să fie reparate de către firmele constructoare, altele se pregătesc de investiții majore pe ele, cum este drumul  411, Comana – Călugăreni – Iepurești – Singureni, unde se va realiza integral tot drumul, mai ales în zona de extravilan.

 

Or să înceapă probabil în această vară și lucrările pe DJ 504, Giurgiu – Putineiu și Putineiu limită de județ. Bucata aceea se va asfalta, ceea ce nu e rău. Din fericire se finalizează DJ 503 Giurgiu – Toporu – limită de județ, o rută importantă pentru județ.

La rândul său, președintele CJ, Dumitru Beianu scria pe facebook-ul personal despre lucrările la modernizarea DJ 503, Giurgiu-Toporu, ce continuă cu turnarea unui strat de uzură la Ghizdaru, cu executarea marcajelor, dar și cu amenajarea zonei de protecție a drumului, pe tronsonul Oncești – Chiriacu.

„Conformitatea asfaltului a fost confirmată și de niște specialiști patrupezi, e drept tocmiți cu câțiva pumni de bobițe din rezerva personală…

Din motive obiective, plantarea puieților pe margine se amână pentru toamnă, cu scuze…

În compensație, anunțăm că este foarte posibil ca modernizarea DJ 504, Putineiu – Alexandria, să înceapă în maxim 30 de zile, data fiind decizia CNSC în contestația disputată” – mai preciza președintele CJ, Dumitru Beianu.

La rândul său, directorul Direcției de Transport Giurgiu, preciza:            „ Revenind la acțiunea de plantare a platanilor, împreună cu președintele CJ, Dumitru Beianu, am vrut să punem partea asta de pomi pe DJ 503, dar deocamdată nu sunt gata șanțurile și nu puteau fi plantați acum…Probabil în toamnă vom pune și acolo sau în primăvara viitoare…Vreau să precizez  că platanii pe care îi plantăm sunt o frumusețe, mulți au deja 10 ani, și sunt înrădăcinați. Unii dintre aceștia ajung chiar și la 6 metri lungime. Noi le facem însă din nou coroana…”

În privința operațiunilor de toaletare, directorul Direcției de Transport ne spunea că deocamdată vegetația nu a explodat și că nu se impun astfel de lucrări.

„În momentul acesta tăiem arbuștii ce au până în 10 cm, pe care ne permite legea să îi tăiem fără acord, și tufele ce au invadat zona…Curățăm partea Drumului Județean 504, 504 A, Vieru-Gogoșari – Izvoru…Am curățat foarte bine acolo căci erau foarte mulți arbuști…

Urmează ca în perioada imediat următoare să tăiem toți arborii de pe DJ Giurgiu – Vieru, ce au  depășit cu 20-30 de ani maturitatea extremă și, la cel mai mic vânt, acestora li se rup crăcile, căzând  pe partea carosabilă.. Am tot avut probleme în acest sens, atât anul acesta cât și anul trecut. E un risc foarte mare, de aceea îi tăiem pe toți și în locul lor vom planta alții. Ne ajută foarte tare și echipamentul de frezat de care dispunem. Anul trecut am închiriat un excavator și am scos acești arbori problemă, pe DJ Giurgiu – Gostinu…Scoatem cam 6-7 rădăcini pe zi. Plopii au fost enormi, acolo…Urmează ca cei ce au fost tăiați în toamnă să îi frezăm, la nivelul solului. Ulterior aceștia  vor putrezi acolo,  fără a ne mai crea probleme” – ne-a mai precizat directorul DJTADJCT Giurgiu, Daniel Cârpușor.                     

  (Va urma)

(Florian Tincu)

VREMEA

Giurgiu
cer fragmentat
24.6 ° C
24.6 °
24.6 °
38 %
2.8kmh
59 %
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
31 °
mar
30 °
mie
21 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!