Instituția Prefectului Județul Giurgiu informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 04.01.2021:

  • cazuri confirmate pozitiv – 6.425;
  • cazuri vindecate și externate – 4.759;
  • în carantină la domiciliu – 424 de persoane;
  • în carantină instituționalizată – 0 persoane.

 Până în prezent, dintre persoanele confirmate pozitiv, 368 sunt în izolare la domiciliu la ora actuală, iar 0 au fost externate la cerere. Au fost testate 18.030 de persoane, dintre care 84 în ultimele 24 de ore. Numărul menţionat al testelor reprezintă recoltările efectuate exclusiv în centrele de pe raza judeţului Giurgiu.

La ora actuală, sunt 1.612 de cazuri active, dintre care 1.244 spitalizați și 368 în izolare la domiciliu.

        De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 57 de apeluri “112” referitoare la COVID-19.       

Echipaje mobile din cadrul ISU Giurgiu au continuat acțiunile de prevenire și informare a cetățenilor, în locurile aglomerate din municipiul Giurgiu și în localitățile: Toporu, Stănești, Daia, Frasinu, Toporu, Frătești, Malu, Oinacu, Putineiu, Gogoșari, Slobozia,  Vedea, Mihăilești, Dărăști-Vlașca, Bolintin-Deal, Mihai Vodă, Bucșani, Stoenești, Joița, Săbăreni, Trestieni, Crivina, Zorile, Stâlpu, Ogrezeni, Icoana, Poenari, Ulmi, Uiești, Vadu Lat, Buturugeni, Crevedia Mare, Căscioarele, Naipu, Grădinari, Iepurești, Ogrezeni, Sadina, Teișori. Mesajele au fost transmise prin intermediul sistemelor audio al autospecialelor, care au tranzitat zonele cele mai aglomerate din localități şi uliţele comunelor, astfel încât informațiile preventive să ajungă la un număr cât mai mare de persoane, iar interacțiunea cu acestea să fie limitată.

Precizăm că algoritmul de testare stabilit de INSP poate fi consultat accesând următorul link: https://www.cnscbt.ro/index.php/1574-algoritm-testare-internare-externare-23-03-2020/file.

Vă mai aducem la cunoștință că Platforma Națională de Pregătire în Situații de Urgență “Fii pregătit” (https://fiipregatit.ro/), principala sursă de informații despre măsurile de siguranță și reacție în caz de dezastru, a fost updatată pentru a veni în sprijinul cetățenilor români inclusiv, în contextul existenței confirmării noului Coronavirus, pe teritoriul țării. Astfel, accesând https://fiipregatit.ro/, puteți găsi 12 ghiduri, pentru diferite situații (Cumpărături, Transport în comun, Recomandări generale, Interacțiune cu Poliția etc.)  în contextul situației create de pandemia cu noul Coronavirus.

        Instituția Prefectului Județul Giurgiu face un apel către locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și măsurile stabilite pe timpul stării de alertă.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.Apelați 112 doar în caz de urgență!

Autoritățile din Giurgiu mulțumesc tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă.

* Datele înscrise în prezentul buletin sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente. 

(Centrul Judeţean de Conducere și Coordonare a Intervenției)