Știrea săptămânii, cu care de acum v-ați obișnuit, vine de data aceasta din Tg. Jiu. Magistraţii Tribunalului Gorj l-au condamnat, la doi ani și două luni de închisoare cu suspendare, pe un bărbat judecat pentru trafic de droguri, mai précis pentru că omul se cam dedulcise la cannabis.

Totodată, judecătorii l-au obligat să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii, timp de 80 de zile, la Primăria Târgu-Jiu (județul Gorj), unde va fi obligat să asigure întreţinerea spaţiilor verzi, după cum relatează Mediafax.

În urma sentinței, judecătorii au stabilit, cităm : Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 de zile la Primăria Târgu-Jiu, județul Gorj, constând în întreţinere spaţii verzi. Iată o măsură pe care o salutăm cu toții, cu atât mai mult cu cât resimțim cu toții o lipsă acută de forță de muncă.

Magistrații au mai hotărât că dacă pe parcursul termenului de supraveghere condamnatul nu va respecta măsurile impuse, instanţa va revoca suspendarea şi va dispune executarea pedepsei.
Sentinţa pronunţată de Tribunalul Gorj poate fi contestată cu apel.

Altfel spus cel care s-a jucat de-a ”traficantul” va afla cum e la munca de jos, fredonând ceva vreme: vino mamă să mă vezi cum lucrez la spații verzi …!

Un mod zicem noi cu mult mai civilizat și mai util comunității decât acela de a-l arunca după gratii și a-l răsplăti apoi cu bani de la buget, ba chiar și cu o masă caldă de trei ori pe zi, încurajându-l să scrie vreo carte… !

(City ZEN)