La câteva zile după Congresul PSD, deputatul giurgiuvean Elena Dinu, ne precizează ce-o să se întâmple în continuare…

0
971

 La  doar câteva zile după consumarea Congresului PSD am fost curioși să stăm de vorbă cu deputatul Elena Dinu, reprezentant mass media al PSD Giurgiu, care, la solicitarea noastră a făcut câteva aprecieri pe marginea acestui eveniment politic extrem de important.

Astfel am aflat că județul Giurgiu a fost reprezentat de un număr de 101 membri aleși, conform normelor de reprezentare primite din partea Secretariatului general al PSD. Delegații, după cum știm au fost votați cu o săptămână înainte de desfășurarea Congresului, structura acestui grup fiind alcătuită din primari de comune, consilieri județeni și locali cât și din membri de partid.

După cum știți președintele PSD, Liviu Dragnea a prezentat  la acest Congres un proiect numit  ”gROwth” , care , conform președintelui este ca o foaie de parcurs pentru ceea ce trebuie să facă statul pentru un cetățean,  de la naștere și până la finalul vieții acestuia. Proiectul gROwth, are ca scop  pe lângă creșterea veniturilor  și multe alte măsuri pentru români, vizând  în ansamblul lui îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru salariați, facilități pentru deplasarea la locul de muncă,  deduceri pentru asigurări de sănătate private etc – mai preciza deputat dr. Elena Dinu. Este un proiect ce va fi discutat în detaliu în mediul public și respectiv în mass media,  ocazie cu care vom reveni și asupra obiectivelor guvernării din perioada următoare, lucru prezentat de către premierul Viorica Dăncilă în cadrul Congresului…Evident că se așteaptă ca toți cei aleși să demonstreze că merită votul de încredere pe care l-au obținut.

Comentând decizia luată la Congres, aceea  ca din cei 16 vicepreședinți, să fie aleși în mod egal 8 femei și 8 bărbați, Elena Dinu a spus:

Nu cred că în felul acesta ni s-a făcut nouă, femeilor, vreun privilegiu. Femeile au demonstrat tot timpul că nu sunt mai prejos decât colegii lor de partid.  Femeile lucrează la fel de bine, de eficient și la fel de mult ca bărbații. Iată de ce au început să ocupe din ce în ce mai mult poziții de conducere. Cu siguranță că femeile de la noi din partid vor pune serios umărul pentru realizarea tuturor obictivelor propuse…

Întrebată ce rol vor avea cei doi vicepreședinți (ministrul Carmen Dan și senatorul Adrian Țuțuianu)  ce vor răspunde de zona sud Muntenia, zonă în care se află și județul nostru, deputatul Elena Dinu a precizat: Mai întâi va trebui să aibă loc o ședință a Biroului Permanent Național în care să li se dea o serie de atribuții . Precizez totodată că cei doi au o funcție politică, în consecință nu au cum să se amestece sau să influențeze  proiectele de dezvoltare ale județului. De acest lucru se vor ocupa în continuare  președintele Consiliului Județean Giurgiu, Marian Mina și consilierii județeni, sprijiniți de parlamentarii giurgiuveni. Oricum chiar dacă pe această funcție nu se află niciun giurgiuvean vă asigur că nu se va întâmpla nimic rău! – a mai spus deputatul giurgiuvean care ne-a asigurat că foarte curând mare parte din deciziile luate la Congres vor fi discutate și comentate în cadrul unor întâlniri viitoare cu mass media locale.

(Florian Tincu)

 

(Jurnal)