Pentru cine nu-l cunoaște, Mihai Căldăraru este un tânăr ce a fost nevoit să-și ia viața în mâini, de la vârsta copilăriei. Mai mult de jumătate din viață a petrecut-o prin orfelinate, unde a fost abandonat de părinți, imediat după naștere. La Revoluție, Mihai încă nu împlinise 1 an…

Așa după cum mărturisește, bătăile luate în orfelinate l-au marcat pentru tot restul vieții. Și-a regăsit familia abia după vârsta majoratului, însă a continuat să-și trăiască viața singur, pe cont propriu.

Prima slujbă a fost aceea de ajutor într-un restaurant, la spălat de vase. Supliciul îndurat pe toată perioada copilăriei l-au marcat, determinându-l, în anii ce au urmat, să sară în ajutorul celor necăjiți, urmărit în permanență de umbrele trecutului său.

Din anul 2011 Mihai Căldăraru s-a dedicat în totalitate ajutorării celor nevoiași, după ce a „pus pe roate” o Asociație non-profit. “Ajutorarea celor nevoiaşi”, spune Mihai, este scopul care m-a ținut mereu activ, până astăzi, la cei 34 de ani.

Întrebat cum îi sprijină pe cei ce îl solicită, Mihai Căldăraru ne spunea că ajutoarele constau în general din alimente, haine, dulciuri și alte produse de strictă necesitate precum și cu produse igienico-sanitare.

Munca de ajutorare a celor nevoiași are și o răsplată pe măsură, spune Mihai! De curând el a fost premiat cu Diploma de Excelență pentru Campania Umanitară „DIN CE DAI ÎȚI CLĂDEȘTI UN RAI!”, susținută de Asociația sa.

Noi l-am cunoscut în urma unor articole apărute în presă, și odată cu asta și de de acțiunile întreprinse de el.
Povestea vieții sale este impresionantă și ar putea deveni oricând scenariu pentru un bestseller.

„Campania umanitară derulată în prezent, „DIN CE DAI ÎȚI CLĂDEȘTI UN RAI!”, este genul de acțiune la care cred că fiecare dintre noi poate cupla într-un fel sau altul” – ne spunea Mihai Căldăraru. În general, noi oamenii, observăm repede greșelile semenilor noștri și avem prompt un punct de vedere critic, însă nu la fel se întâmplă când observăm o fapta bună. „Faptele bune se înscriu în registrul „așa trebuie”, deci nu sunt comentate, iar de cele mai multe ori nici măcar apreciate” – mai spunea el.

Diploma de excelență pentru campania umanitară derulată în prezent, „DIN CE DAI ÎȚI CLĂDEȘTI UN RAI!” primită de Mihai din partea Editurii EXPRIMS, este un gest de recunoaștere a tuturor eforturilor sale de până acum pentru ajutorul dat oamenilor de pretutindeni pe care i-a cunoscut de-a lungul timpului.

Mihai și-a ridicat diploma în același mod în care îi este caracterul, fără fast, fără covor roșu, cu onestitate și recunoștință.

EXPRIMS este o Editură ce realizează anuare business-to-business, ce are în actualul plan editorial, 49 de anuare despre clasamentele firmelor din România, sub titulatura „TOP 10 K” (primele 10 mii, după cifra de afaceri), atât la nivel național cât și județean și încă 33 de cataloage specializate despre firmele din România, ce acoperă aproape toată gama de activităţi din nomenclatorul CAEN.

„Trăim vremuri neobișnuite, vremuri dificile și provocatoare, vremuri în care trebuie să ne prioritizăm veniturile, respective cheltuielile, dar o faptă va avea întotdeauna același efect atât pentru cel care o face, cât și pentru beneficiarul direct” – ne spunea Mihai Căldăraru, decis să continue misiunea sa caritabilă cât timp Bunul Dumnezeu îi va da puterea și inspirația de a realiza proiecte de campanii în sprijinul oamenilor. Mihai Căldăraru trăiește dintr-o pensie pe caz de boală de 230 de lei, dar asta nu-l sperie, ci îl determină și mai mult să găsească permanent resurse noi pentru campanile sale umanitare.

Mihai Căldăraru este VOCEA persoanelor cu dizabilități și a persoanelor defavorizate, un exemplu de ambiţie, perseverență, curaj, demnitate și mai ales OMENIE.

(Jurnal)