La 104 ani, o femeie din Spania a supraviețuit celor două războaie mondiale, gripei spaniole și acum s-a vindecat și de Covid

0
172

O femeie de 104 ani din Spania a supravieţuit infecției cu noul coronavirus. Femeia s-a născut cu doi ani înainte de izbucnirea pandemiei de gripă spaniolă. I-a supraviețuit acesteia, Primului Război Mondial, Celui de Al Doilea și războiului civil din țara sa. Acum, s-a vindecat de COVID-19 și s-a întors acasă. 

Elena s-a născut cu doi ani înaintea pandemiei de gripă spaniolă din 1918, a supravieţuit Războiului Civil şi a cunoscut două războaie mondiale. Anul trecut a scăpat şi de Gripa tip A.

Alvaro Alejandre de Ona, medic internist la Spitalul Gregorio Maranon din Madrid: Este o adevărată supravieţuitoare. Anul trecut a trecut printr-o gripă de tip A şi anul acesta s-a vindeca de o pneumonie provocată de Covid. Nu a avut nevoie de oxigen în niciun moment şi a stat aici doar pentru că vârsta ei era un factor de risc şi deja a ieşit.

Odată cu Elena, spitalul Gregorio Maranon de la Madrid a reuşit să vindece 4.149 de persoane care au fost bolnave de Covid19. Ea este acum unul dintre cei mai bătrâni supravieţuitori ai acestei pandemii, împreună cu o femeie de 105 ani din Turcia şi cu un argentinian care are aceeaşi vârstă venerabilă.

Digi24