Acasă Actualitate La 1 februarie expiră certificatul digital pentru cei care nu și-au făcut boosterul în 9 luni de la rapel

La 1 februarie expiră certificatul digital pentru cei care nu și-au făcut boosterul în 9 luni de la rapel

0
La 1 februarie expiră certificatul digital pentru cei care nu și-au făcut boosterul în 9 luni de la rapel

Alexandru Rafila a declarat că persoanele pentru care au trecut mai mult de 9 luni de la efectuarea dozei doi ar trebui să-și facă doza booster până la 1 februarie.

El a explicat că de la această dată va expira certificatul digital pentru persoanele care nu au doza a treia (booster).

Totodată, ministrul Sănătății a precizat că există în acest sens o directivă europeană. El a mai spus că 2022 ar fi anul în care „vom încheia această urgență medicală”, conform „istoriei naturale a pandemiilor”.

„S-ar putea să avem o oarecare revitalizare a campaniei de vaccinare dacă după data de 1 februarie va intra în funcțiune mecanismul european, directiva europeană: valabilitatea certificatului de vaccinare este prelungită dacă persoanele se vaccinează cu doza booster într-un interval care să nu depășească 9 luni de la încheierea vaccinării”, a mai precizat Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății a mai explicat că valabilitatea certificatelor de vaccinare va fi condiționată de acest interval de maxim 9 luni de la încheierea vaccinării, fiind o directivă europeană pe care și România va trebui să o aplice.

Ministrul Sănătății explică astfel: „Cine s-a vaccinat în august nu trebuie să-și facă vaccin pentru că nu au trecut 9 luni de vaccinarea cu a doua doză”.

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
17.2 ° C
17.2 °
17.2 °
47 %
1.9kmh
100 %
Dum
17 °
lun
20 °
mar
17 °
mie
18 °
joi
16 °