Kiturile cu teste de salivă  pentru elevi  sunt  vândute pe INTERNET!?

0
164

Pe internet au apărut deja anunțuri de vânzare a kiturilor cu teste cu salivă , primite de elevi. Majoritatea unităților de învățământ din țară au optat pentru testarea făcută de acasă de către părinți, însă unele teste trimise familiilor au ajuns pe internet, transmite Digi24.

Procedura pentru folosirea testelor nu este suficient de clară și nu va avea rezultatul dorit de autorități, spune Eugen Ilea, președintele pe București al Federației Național a Asociațiilor de Părinți.

Autoritățile nu au gândit această activitate de testare în unitățile școlare cum o fac celelalte state. Nemulțumirea noastră este dată de faptul că în familie nu ajunge pachetul nedesigilat, astfel că aceste teste ar putea fi compromise atunci când sunt manipulate de mai multe mâini. Ilea mai spunea că  aceste teste sunt deocamdată insufieciente…

Deși procedura spune că părinții trebuie să semneze atunci când primesc testele acasă, sunt situații în care lucrul acesta nu se întâmplă.

Elevii au început să folosească, de două ori pe săptămână, teste rapide, proces care se poate desfășura, în funcție de decizia unităților de învățământ, acasă sau la clasă.

Testele trimise în școli până acum ajung doar pentru o săptămână

Cele 6,5 milioane de teste antigen rapide pe bază de salivă au ajuns în școli și au fost date elevilor, iar o parte din ele sunt destinate angajaților din unitățile de învățământ. Aceste teste sunt însă suficiente doar pentru testarea pentru o săptămână, potrivit calculelor făcute de Edupedu.ro pe baza numărului de elevi și de angajați din sistemul educațional.

Evident că unii le folosesc ca pe un mijloc de a mai câștifga niște bani , vânzându-le prin intermediul Internetului.

(Jurnal)