Jurnalistul Dan Diaconescu, trimis în judecată pentru „act sexual cu un minor și folosirea prostituției infantile”!

0
392

        Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanta au dispus trimiterea în judecată a lui Dan Diaconescu, cercetat sub control judiciar, pentru act sexual cu un minor și folosirea prostituției infantile, ambele infracțiuni în formă continuată, au informat, miercuri, anchetatorii.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, procurorul de caz a dispus trimiterea in judecata a inculpatului Dan Diaconescu, cercetat sub control judiciar, „pentru savarsirea in stare de recidiva postexecutorie a infractiunii de act sexual cu un minor in forma continuata (2 acte materiale), (…), a infractiunii de act sexual cu un minor in forma continuata (2 acte materiale), (…) , a infractiunii de folosire a prostitutiei infantile in forma continuata (2 acte materiale), (…) si a infractiunii de folosire a prostitutiei infantile in forma continuata (2 acte materiale.

Conform procurorilor în sarcina inculpatului s-a retinut că, în jurul datelor de 19 și 22 noiembrie 2020, a întretinut raporturi sexuale și acte sexuale orale consimțite cu persoana vătămată T. A., cunoscând că aceasta avea la acel moment vârsta de 15 ani și 4 luni, contra sumei de 300 de lei, în timp ce se aflau în camera unui hotel situat în municipiul București.

Alte infracțiuni au fost comise în stațiunea Olimp și municipiul Constanța, adaugă sursa citată.

„În jurul datei de 20.09.2020 si în jurul datei de 22.09.2020, inculpatul D. C.- D. a întretinut raporturi sexuale si acte sexuale orale consimtite cu persoana vatamata T. A., cunoscand ca aceasta este minora si ca practica prostitutia, contra sumei de 800 de lei (400 lei la data de 20.09.2020 si 400 lei la data de 22.09.2020), in timp ce se aflau in camera unui hotel, situat in statiunea Olimp din judetul Constanta. In jurul datei de 15.08.2021 si în jurul datei de 16.08.2021, inculpatul D. C.-D. a intretinut raporturi sexuale si acte sexuale orale consimtite cu persoana vatamata T. A., cunoscand ca aceasta este minora si ca practica prostitutia, contra sumei de 800 de lei (400 lei la data de 15.08.2021 si 400 lei la data de 16.08.2021), in timp ce se aflau in dormitorul apartamentului martorului G. G.-V., situîn comunicatul transmis de Parchetul de pe lânga Judecătoria Constanța.

Fostul patron OTV, Dan Diaconescu a fost reținut pentru 24 de ore, în data de 7 aprilie, el fiind acuzat de comiterea a două infracțiuni de act sexual cu un minor și cinci infracțiuni de folosire a prostituției infantile, a informat la acea dată Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Constanța.

Procurorii au cerut la acel moment arestarea preventiva a acestuia, solicitare respinsa însa de catre o instanta a Judecatoriei Constanța, fiind dispusă măsura arestului la domiciliu.

Pe 13 aprilie, magistratii Tribunalului Constanța au decis ca Dan Diaconescu să fie cercetat sub control judiciar.

Sursa: Parchetul de pe lânga Judecatoria Constanta