Joi este Sf. Maria Mare – Ziua Marinei. Ce puteți vedea în Portul Giurgiu

0
574

Pe contul său de socializare, Primăria Municipiului Giurgiu a afișat programul principalelor activități artistice, sportive și de agrement dedicate Zilei de ”Sf. Maria Mare” și a Zilei Marinei Române organizate în data de 15 august 2019, în intervalul orar 09:30 – 11:00 în Portul Giurgiu.

Astfel, conform programului, după primirea invitaților și a participanților și intonarea Imnului de Stat de către Orchestra de Suflători „Valahia”, va urma o evocare a semnificației Zilei de 15 august, precum și a personalităților și eroilor marinari din Giurgiu. Următorul eveniment din program va fi o slujbă religioasă și aruncarea unei ancore de flori în Dunăre, lucru care s-a întâmplat an de an.

Așa cum s-a obișnuit în fiecare an, Zeul Neptun va veni în rândul giurgiuvenilor, abandonând, preț de câteva ore, apele Dunării, și va da startul jocurilor marinărești și sportive.

Membrii Hello Fitness Club vor intra apoi în scenă cu un spectacol coregrafic pe ghete, urmați de demonstrațiile de arte marțiale oferite de elevii antrenați de prof. Ion Chelu și de cei ai prof. Ionuț Mitrea.

Orchestra de suflători „Valahia” și formația de majorete „Step Up” vor fi „responsabili” cu întreținerea atmosferei, iar cei mai puternici se vor întrece în concursuri de tras la parâmă și alergare în saci.

Ziua se va încheia cu defilarea ambarcațiunilor aparținând Ministerului Afacerilor Interne.

Este bine de știut că accesul autoturismelor va fi permis, în zona Portului, în limita numărului de locuri de parcare, în timp ce, pe spațiul din fața clădirii APDF accesul și staționarea autoturismelor va fi interzisă atât înainte, cât și pe toată durata desfășurării activităților. 

(Jurnal)