Doi poliţişti din Capitală au fost răniţi, marți spre miercuri noapte, într-un accident în care au fost implicaţi cu maşina de serviciu. Martorii susţin că autoturismul MAI ar fi intrat într-o intersecţie, deşi semaforul era pe roşu, fără semnale luminoase sau acustice.

Puţin după miezul nopţii, marți 28 spre miercuri 29 august , două maşini de poliţie se deplasau pe Calea 13 septembrie. Una dintre ele ar fi intrat într-o intersecţie după ce a trecut pe culoarea roşie a semaforului, spun martorii.

Martor 1: Domnii poliţişti veneau din partea cealaltă, două maşini de poliţie au fost şi băiatul venea de-aici pe culoarea verde şi domnii poliţişti au intrat în băiatul ăsta.

Martor 2: Ăştia care n-aveau semnalele aprinse au intrat în intersecţie şi l-au lovit pe domnul cu maşina de Giurgiu şi mai era un echipaj în spatele lor care avea semnalele şi sirenele aprinse, dar a fugit. După ce s-a produs accidentul i-a zis unul „Băi, deschide!”. „Deschide, băi, luminile” şi a dat drumul la luminiţele alea.

Șofer: Nu avea semnale. M-am dus în spate să văd ce s-a întâmplat cu copiii, toţi am văzut că sunt bine, după aceea cum m-am întors la maşină am văzut-o cu semnalele pornite.

 

În autoturismul de poliţie se aflau patru agenţi, dintre care doi au fost răniţi şi transportaţi la spitalul Universitar.

În cealaltă maşină se aflau cinci membri ai unei familii. Nici părinţii, niciunul dintre cei trei copii nu au fost răniţi. Brigada Rutieră a precizat, în această dimineaţă, că semnalele erau pornite atunci când vehiculul a trecut pe roşu. În urma accidentului a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

(Sursa:  digi24)