JENANT! Mitingul organizat de PNL la Giurgiu a semănat mai degrabă a ”priveghi”!

6
395

IMG_20170204_180111(1)Te aștepți ca, la un miting de protest, fie el și unul extrem de pașnic, să se scandeze, să se fluiere, să se facă gălăgie. Numai că, la Giurgiu, cei aproximativ 50 de manifestanți (cu tot cu copii și cu un cățel protestatar!), mai puțini chiar decât jandarmii dislocați pentru asigurarea ordinii la manifestație,  au fost extrem de tăcuți. Mai ceva ca la un priveghi!  

IMG_20170204_175922

Mihnea Boerescu, Georgeta Mihuț, Adrian Chiran, Gheorghe Velicu, Mariana Cazacu sunt  câțiva dintre peneliștii giurgiuveni ce s-au aflat în stradă sâmbătă după amiaza, și care au organizat această demonstrație lamentabilă de protest.

Mai pe  înserat, protestatarilor  li s-a adăugat și liderul liberalilor giurgiuveni, Gigi Ștefan, dispărut de ceva vreme din spectrul politic, cel care ar fi trebuit încă de marți seară să fie prezent  alături de  ceilalți membri din conducerea partidului, să iasă în stradă. Conform obiceiului său oportunist probabil nea Gigi a așteptat  să vadă mai întâi ce se întâmplă și abia pe urmă să acționeze.  

Așa cum aminteam printre manifestanți s-au regăsit și personaje precum Mihnea Boierescu , cel care până mai ieri ar fi pus pielea pe băț jurnaliștilor  care își permit să își exprime liberi punctual de vedere, uitând probabil că doar cu 6 luni în urmă PNL Giurgiu introducea cenzura presei, cerând jurnaliștilor imperios să abordeze în conferințele de presă doar temele impuse de ei.

IMG_20170204_175433

De la demonstrație nu putea să lipsească Mariana Mitroi, cea care și-a pierdut obiectul muncii odată cu închiderea televiziunii Valahia TV, neștiind nici ea probabil de ce parte să fie , de stânga sau de dreapta, jurnalistă sau ”oengistă”. Unii ne-au indicat un cuvânt care se termină tot cu ”istă”…

 Din când în când, pe platoul din fața Prefecturii s-a mai auzit , leșinat,  câte un „Ieșiți din casă, dacă vă pasă”, strigat pe acompaniament de vuvuzea , în rest multă deconectare , ca după o ședință de partid ce tocmai s-a sfârșit…

 

Mitingul s-a încheiat spre orele 20.00 când, înghețați și sătui de discuțiile colocviale între colegii de partid , cei câțiva ”protestatari” liberali au plecat spre casele lor de a-și face și câteva fotografii pentru ”…posteritate”!

IMG_20170204_175121

De menționat că în  afara câtorva persoane onorabile, membri reali ai societății civile, ca de pildă prof. Dumitru Manda, grupul răzleț de protestatari nu a făcut altceva decât să compromită  pur și simplu ideea de manifestație democratică, făcându-ne să ne fie rușine de clasa politică ce alcătuiește Opoziția la Giurgiu.

(Jurnal)

6 COMENTARII

  1. Ma confundati sau ati uitat .Nu eu eram cel care ceream in urma cu 6 luni abordarea doar a anumitor teme pregatite anterior , in cadrul conferintelor de presa. Eu nici macar nu participam la conferintele de presa avand o pare total nefavorabila privind obiectivitatea cu care ele sunt redate de catre multi reprezentanti (majoritari ) ai presei . Adica…o pierdere de timp .EX : http://opiniagiurgiu.ro/politica/cu-unghiutele-taiate-si-batistuta-curata-la-conferintele-de-presa/ . P.S. La meeting au fost 100 de persoane .Numarul a crescut progresiv. Poza reprodusa de Dvs nu e …”finala „. Faptul ca nu a fost „galagie ” e un lucru bun .

  2. Există în România păreri şi atitudini diferite legat de această manifestare democratică pe nume “protestul în stradă”. Şi există aceste păreri diferite pentru că oamenii sunt diferiţi. Iar în România sunt şi foarte prost educaţi. Motiv pentru care atitudinea faţă de ideea de protest este una greşită. Într-o ţară ca România, după atâţia ani de comunism şi atâţia ani de semi-dictatură economică, politică, într-o ţară ca România, stat mafiot care NU este stat de drept, şi care nu reprezintă în prezent nici pe departe o democraţie, ci mai degrabă un stat poliţienesc autoritar în care nişte şmecheri fură de rup din banii publici, iar poporul moare de foame (în multe cazuri la propriu), în loc să se îmbrăţişeze de către cetăţenii români această ABORDARE NORMALĂ ŞI DEMOCRATICĂ – PROTESTUL DE STRADĂ, aşa cum au făcut de curând Bulgarii – ca unică soluţie pentru ca guvernanţii să lucreze pe bune în interesul poporului, ei (românii) preferă să ignore că protestul de stradă este una dintre puţinele variante prin care se mai poate salva această ţară, de aceşti politicieni corupţi şi de rea credinţă care au căpuşat toate instituţiile publice şi mai ales bugetul statului şi bugetele locale.
    Pentru că mulţi români ignoră ideea de protest de stradă şi pentru că sunt unii care pun la îndoială diferite aspecte legate de proteste: eficienţa, normalitate, utilitate, moralitate Este normal să protestăm în stradă?
    Este normal să protestăm în stradă, din cauza circumstanţelor în care ne aflăm (dictatura unor bă eţi dăştepţi care fură de rup din banii publici, ai noştri, ai tuturor). Dar protestul nu trebuie făcut oricum, şi nu pentru orice.
    Giurgiu a fost si va ramane un oras de cacat! Fara locuri de munca, fara perspective.
    Oamenii politici giurgiuveni sunt nuli! Ce spun fosti lor profesori ? Ce pregatire au! Este exact cum as pune femeia de servici director general! Si atunci va intreb: AM DREPTUL DE A IESI IN STRADA?