Organizarea la nivelul județului Giurgiu a acțiunii “Ziua Națională de Curățenie” a fost tema unei conferințe de presă, organizată astăzi la sediul Instituției Prefectului. Din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Giurgiu la această activitate a participat inspectorul șef, colonel Rușanu Daniel, care a prezentat aspecte referitoare la participarea jandarmilor la acțiuni de ecologizare.

Cu acest prilej, inspectorul șef al I.J.J. Giurgiu a precizat:

„Încă din anul 2010 când s-a lansat pentru primă dată această campanie de ecologizare în județul Giurgiu, Jandarmeria a răspuns prezent, iar de atunci am devenit parteneri în fiecare an.

Chiar dacă este o activitate bazată pe spirit civic și voluntariat, ne-am bucurat să vedem că tot mai mulți giurgiuveni se alătură Zilei Naționale de Curățenie și conștientizează cât este de important să protejăm mediul înconjurător.

De altfel, în luna iunie a.c. jandarmii giurgiuveni s-au alăturat și proiectului „Let’s do it, Danube”, care s-a desfășurat cu prilejul sărbătoririi Zilei Internaționale a Dunării. Atunci peste 30 de jandarmi au participat la ecologizarea malurilor fluviului, în zona plaja veche.

Pe 15 septembrie, împreună cu Asociația Prietenii de Lângă Tine care derulează acest proiect la nivel local, vom participa la Ziua Națională de Curățenie și sperăm că va fi atins acel obiectiv de mobilizare a unui milion de cetățeni care să se implice în  ecologizare.

Jandarmii vor fi acolo și, pe această cale, vă asigurăm că de fiecare dată când vor fi organizate acțiuni care să aibă impact asupra mediului sau sănătății celor din jur, noi vom găsi o modalitate de a ne oferi sprijinul.”

În încheierea intervenției sale, inspectorul șef le-a felicitat pe cele două reprezentante ale asociației, Mariana Mitroi și Lăcrămioara Ocunschi, pentru inițiativă și pentru promovarea acestor acțiuni de responsabilizare față de mediul înconjurător.

Participarea jandarmilor la această acțiune se înscrie în cadrul unui parteneriat încheiat la nivel national între Jandarmeria Română și Asociația Viitorul în Zori, organizatorul național al proiectului.