Taximetriştii nu vor mai avea voie să ia curse în afara localităţii care le-a emis licenţa.

Guvernul vrea să scoată în afara legii aplicaţiile de taxi fără dispecerat, adică Uber, Taxify şi Clever Taxi. Noua lege aflată acum în dezbatere vine cu reguli noi şi pentru taximetrişti: pot lucra doar în localitatea unde au obţinut licenţa de transport. Asta înseamnă că maşinile din Ilfov nu mai au voie în Capitală. După ani de lupte, războiul dintre taximetrişti şi şoferii Uber, Taxify, Clever şi Star s-ar putea încheia simplu, printr-o lege. Proiectul impune dispecerat oricărui operator de taxi din România, ceea ce, spun cei care lucrează pentru platformele independente, îi lasă în afara legii.

„Am procesat peste 80 de milioane de curse şi deservim peste 800.000 de pasageri din România. Toţi aceşti oameni vor fi afectaţi direct de OUG, pe lângă zeci de mii de şoferi care utilizează aplicaţia în toată țara,” spun reprezentanţii Clever.

Taximetriştii ameninţă că îşi închid afacerile dacă noul regulament nu va intra rapid în vigoare! Proiectul impune reguli şi pentru taximetrişti care nu vor mai avea voie să ia curse în afara localităţii care le-a emis licenţa.

(Jurnal)