”Italia Note Magica” ( trad.- Italia , noapte magică) au titrat jurnaliștii italieni, făcând cronica meciului disputat vineri, 11 iunie,  seară, pe stadionul din Roma, în partida de deschidere a Campionatului European de Fotbal – 2020.

Fanii  „Squadrei Azzurra” , care nu au reușit să intre pe stadion, din cauza restricțiilor ca număr de spectatori, au  urmărit meciul pe un ecran uriaș instalat la poarta stadionului, unde au  făcut  un spectacol total.

Turcia – Italia a fost de fapt o reeditare a debutului de la EURO 2000, ce s-a disputat tot pe data de 11 iunie, și care  s-a terminat ca și acum  tot cu victoria italienilor.

De menționat că Turcia nu a reușit niciodată să învingă Italia.

În prima repriză, echipa antrenată de Roberto Mancini a ratat în mai multe rânduri , cele mai mari ocazii aparținând lui Chiellini și lui Immobile. Italienii au surprins prin viteza de joc și prin atacurile furibunde către ”Înalta Poartă”, a echipei turcești, știut fiind că de obicei Squadra Azzurra de-a lungul istoriei sale fotbalistice ne-a obișnuit cu un joc de apărare, având acest lucru în ADN-ul ei.

Echipa lui Senol Guneș a ratat o ocazie prin Karaman, dar acesta a trimis prea încet cu capul. Cu 11 minute înainte de final, Squadra Azzurra a făcut 3-0.

 La pauză, Turcia – Italia era 0-0, după ce italienii au dat 14 șuturi la poartă, în timp ce  Tucia nu a dat niciunul.

Declinul a  pornit de la o gafă a portarului turc, finalizată de micuțul Insigne, în min. 53: GOL Italia! (de fapt un autogol).  Domenico Berardi a centrat în fața porții, iar Demiral a trimis în proprie poartă, cu pieptul, vrând să respingă.

Min. 67 din nou GOL Italia! Spinazzola șutează din apropiere, portarul respinge în față, de unde vicleanul Immobile înscrie cu un șut plasat, în stânga portarului.

Și în sfârșit dezastrul ia sfârșit în min. 79: GOL Italia! Portarul turc gafează, degajând la adversar, iar  Berrardi, aflat în apropiere,  combină cu Immobile, care îi pasează sec lui Lorenzo Insigne, iar acesta înscrie: 3-0 pentru italieni!!

De remarcat că Italia  este pentru prima dată când  dă 3 goluri într-un meci,  în toată istoria participărilor ei la EURO.

Un început de week-end fotbalistic, de bun augur, cu un meci de calitate care i-a încântat,  cu siguranță,  pe iubitorii fotbalului.

(Fan Footbol)