ISU Giurgiu: Acțiuni de control și informare preventivă la lăcașurile de cult din județul Giurgiu, în preajma sărbătorilor Pascale

0
176

Suntem în Săptămâna Patimilor și mulți credincioși merg la biserică pentru a se ruga. Ne dorim ca aceștia să fie în siguranță și de aceea, zilele acestea, inspectorii de prevenire vor intensifica acțiunile de control și informare preventivă la lăcașurile de cult din județul Giurgiu.

„Primele acțiuni au avut loc deja în bisericile la care se estimează participarea unui număr mare de credincioși, în special în Noaptea de Înviere.

Personalul Inspecției de Prevenire va avea în atenție respectarea condițiilor de securitate la incendiu, dotarea cu mijloace de primă intervenție și starea acestora, dar și modul de amenajare a spațiilor și a locurilor folosite pentru arderea lumânărilor pe timpul slujbelor religioase.

Preoții și personalul neclerical vor fi instruiți cum să prevină situațiile de urgență, dar și cum să acționeze în cazul producerii unui eveniment”, informează preprezentanții Compartimentului De Informare și Relații Publice al ISU Giurgiu.

Măsuri preventive la lăcașurile de cult:

  • accesul în biserici se va realiza astfel încât să nu se supraaglomereze lăcașul. Se urmărește prevenirea producerii unor evenimente nedorite și asigurarea evacuării credincioșilor în condiții de siguranță, în cazul producerii unei situații de urgență;

  • pe durata serviciului religios, ușile de acces / evacuare în / din biserică se vor menține în permanență deschise;

  • lumânările aprinse vor fi supravegheate și ținute la distanță de persoanele din jur, de mobilier, decoruri sau alte materiale combustibile. Acestea vor fi puse doar în suporturile din tăvile metalice umplute cu nisip sau apă;

  • parcarea autoturismelor în vecinătatea bisericilor și a mănăstirilor se va realiza astfel încât să nu se blocheze sau să se diminueze gabaritele căilor de acces pentru intervenție al autospecialelor de pompieri sau să fie împiedicat accesul la hidranții exteriori.

(Jurnal)