O coproducţie româno-spaniolă se turna miercuri, 16 mai, pe un izlaz din apropierea comunei Iepureşti.

Mai multe baloane cu aer cald au fost văzute de cei care au trecut prin zonă, acestea fiind folosite la turnarea câtorva scene din film.

Din peisaj nu au lipsit nici vacile sătenilor, folosite, de asemenea, ca “figuraţie” în cele câteva scene găzduite de judeţul nostru.

Producţia, APROPIEREA, urmează să fie lansată în luna octombrie, filmările fiind începute încă din toamna anului trecut.

Filmul spune povestea lui Adrian (Mihai Smarandache), poet care emigrează ilegal în Spania anului 2002 şi care se angajează paznic de noapte într-un parc auto condus de Rafael (Luis Bermejo). Viaţa lui Adrian se schimbă pentru totdeauna în timpul nopţii de San Juan (Noaptea de Sânziene), când o întâlneşte pe Maria (Belén Cuesta), chitaristă într-o trupă de jazz.

Este un proiect complicat şi provocator, un film foarte diferit de ce am făcut până acum. M-a fascinat povestea de viaţă a scriitorului Marin Mălaicu-Hondrari şi am încercat amândoi să redăm deopotrivă contextul anilor 2000, când mulţi români au plecat din ţară, trăind la limita subzistenţei, dar şi o poveste de dragoste care recuperează multe teme din proza şi poezia autorului: nostalgia faţă de locurile tinereţii, călătoria, capacitatea puternică a unor oameni de închipuire, de visare, de a-şi dori lucruri mai mult sau mai puţin tangibile”, declară regizorul Tudor Giurgiu.

La baza producţiei stă cunoscutul roman cu acelaşi nume al scriitorului Marin Mălaicu-Hondrari.