polexe viorelDe astăzi, 26 aprilie, Inspectoratul de Poliție al Județului Giurgiu are un nou șef: comisarul şef de politie Ion Viorel Polexe. Acesta a fost împuternicit, prin ordinul Ministrului Administrației și Internelor nr. II/8674 din 25.04.2017, în locul comisarului șef de poliție Constantin Cătălin Georgescu, cel care s-a reîntors pe funcția de adjunct al inspectorului șef al IPJ Giurgiu.

Postul pe care a fost împuternicit, mai întâi Cătălin Georgescu, apoi Ion Viorel Polexe, a rămas vacant ca urmare a promovării, de către fostul șef al IPJ Giurgiu, Vasile Tache, al examenului pentru postul de director al Școlii de Subofițeri de Poliție de la Câmpina.

Ion Viorel Polexe  este născut la 01 septembrie 1969, în  comuna Văleni, judeţul Dâmbovita, este căsătorit şi are un copil. Este absolvent al Academiei de Politie „Alexandru Ioan Cuza” Bucuresti – Facultatea  de Drept si a cursului postuniversitar din cadrul Academiei de Politie „Alexandru Ioan Cuza” Bucuresti – Specializarea Drept – Evaziune Fiscală.

Din anul 1995 este încadrat în structurile Poliţiei Române, și, timp de 11 ani, a lucrat pe funcții de execuție în specialitatea combaterea criminalității economico-financiare. În perioada 2006 – 2011 a fost șeful Poliției Municipiului Moreni (Dâmbovița) apoi, între 2011 – 2013  a fost șeful Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din IPJ Dâmbovița. Următorii doi ani, 2013 – 2014, a fost adjunct al șefului Poliției Municipiului Giurgiu, acesta fiind și primul său contact cu județul nostru. În perioada 2014 – 2016 a fost șeful Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Giurgiu, și, din luna octombrie a anului trecut, a fost împuternicit adjunct al Inspectorului șef al Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița.

Având în vedere experienţa acumulată, pregătirea profesională şi bunele intenţii, şeful poliţiei îşi doreşte să continue reforma în domeniu, având ca principal obiectiv creşterea siguranţei cetăţeanului.

(O.C.)