„Un popor care nu îşi cunoaşte istoria este ca un copil care nu îşi cunoaşte părinţii” – spunea Nicolae Iorga. Pe acest considerent au mers și organizatorii evenimentului ce a avut loc luni, 5 iunie 2021, la Liceul Tudor Vianu din Giurgiu.

Luni, 5 iulie 2021, a avut loc festivitatea de deschidere a Proiectului EduDOC, la Liceul Tudor Vianu din Giurgiu. În aceeași zi a fost proiectat filmul ,,Războiul Regelui”, ales pentru a marca împlinirea a 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai I. Nepotul său, Principele Nicolae de România, a participat la eveniment pentru a prezenta filmul publicului giurgiuvean, în special elevilor din municipiul Giurgiu. Activitățile din cadrul proiectului se vor desfășura zilnic, începând cu ora 18, până vineri, 9 iulie. Partener în cadrul acestui proiect este Liceul Teoretic Tudor Vianu” – comunică Inspectoratul  Școlar al județului Giurgiu prin vocea purtătorului de cuvânt, inspectorul școlar, Georgeta Stănescu.

Programul pentru cea de a doua zi a „Săptămânii filmului documentar pentru liceeni” cuprinde o serie de scurtmetraje documentare realizate în cadrul taberei internaționale de film „Aristoteles Workshop”. Acestea sunt:

1.Wild Berries – selecționat la festivalurile de film din Portugalia (DocLisboa) și Marea Britanie(Sheffield film festival)

2. Estera – selecționat la festivalul Filmul de Piatră, România.

3.Mohamed Tomescu – selecționat la festivalul de film de la Paris (Vision du Reel) – premiul pentru cea mai bună imagine- Festivalul Astra Sibiu.

4.Something about love

5.No Body

Organizatorii evenimentului invită toții tinerii ce vor să-și cunoască trecutul sau sunt iubitori de istorie să le fie alături în fiecare seară de la orele 18.00, în curtea liceului Tudor Vianu din Giurgiu.

(Ana Magheru)