Ascunși în spatele monitoarelor, al tastaturilor și, de cele mai multe ori, sub nume false, răspândacii anonimi,  devin din ce în ce mai agresivi. Ei fac pe ”lupii moraliști”, fiind cei cărora nu le convine nimic. Pentru ei totul e cu susul în jos, sau cu josul în sus.

Sunt chiar mai agresivi decât țânțarii, subiect devenit scandal local în aceste zile. Ba că sunt prea mulți, ba că bâzâie prea tare sau că ciupesc prea rău, ba că soluțiile chimice aplicate nu sunt ce trebuie. Au ajuns până acolo încât  să-i acuze pe angajații Municipalității că fură din substanțe, pe care le-ar vinde ulterior la colț de stradă?? E de noaptea minții…!

În acest plin scandal, pentru a pune capăt tuturor comentariilor, pe pagina de facebook, Municipalitatea i- a invitat pe giurgiuvenii suspicioși să vină duminică, 7 iulie, dimineața, începând cu ora 5.00, pentru a participa atât la amestecul soluțiilor folosite la stârpirea enervantelor ”diptere”, cât și la încărcarea în avionul utilitar destinat acestei operațiuni.

 Numai că somnul de la ora 5 dimineața e cum nu se poate mai dulce, iar cârcotașii de serviciu, în loc să vină să belească ochii la întreaga operațiune, în dreptul căreia pun un mare semn de întrebare, ei s-au întors…pe partea cealaltă! Așa că la „întâlnirea” dată de Municipalitate, pe platou, nu erau decât angajații societății GSP SA, pilotul avionului, câțiva reprezentanți ai presei și doi polițiști locali, chemați, după cum spunea cineva, mai în glumă, mai în serios, să prevină ”incidentele nedorite” și să țină sub control „marea masă” de oameni curioși, care ar fi trebuit să  fie prezentă la procedura de stârpire a  țânțarilor.

Vreo câteva ore mai târziu, tot din spatele tastaturii și al anonimatului, comentatorii de serviciu au infierat, cu mânie internaută, de data aceasta manifestându-și nemulțumirea că, vezi Doamne, zgomotul avionului i-a trezit într-o sfântă zi de duminică!

Să ne fie cu iertare, dar din păcate încă nu s-a inventat avionul silențios care să facă dezinsecție  pe ”mute”! Pentru haita de cârcotași amintită în rândurile de mai sus există o vorbă românească: Nu se poate și în căruță, și în teleguță. Pentru domniile lor vom încerca să smulgem promisiunea autorităților că următoarea dezinsecție să fie făcută în…șoaptă!

Până una alta vă sfătuim să mergeți la vecinii noștri bulgari, la doi pași, peste Dunăre și să încercați să stați seara la o terasă și abia apoi să faceți comentarii, dar mai ales comparații. Până atunci vă atașăm câteva fotografii din avionul burdușit cu insecticid, pe care l-ați tot blamat pe postările voastre de tot râsul!

( B.Arzăune)