Învățământul și Sănătatea sunt prioritățile primului mandat al primarului comunei Vedea, Marian ȚAGA

0
1027

Într-o discuție avută recent cu Primarul Comunei Vedea,  Marian Țaga, am încercat să aflăm care sunt problemele de moment cu care se confruntă  localitatea pe care o gestionează, în contextul pandemiei,  dar mai ales care sunt proiectele din acest an ale Primăriei și respectiv  ale Consiliului local.

În acest context  primarul Marian Țaga ne declara: „Am avut și încă avem probleme legate de Pandemie… Avem la momentul actual undeva la 10-12 persoane bolnave. Oamenilor mai în vârstă le vine greu să poarte mască, să o poarte tot timpul. De aceea încercăm să îi facem să priceapă că  la intrarea într-o instituție a purta mască înseamnă să ne purtăm civilizat. Din păcate sunt situații în care oamenii, practic, dau buzna în birouri… deschid ușa și intră direct, fără să mai bată!”- ne spunea primul edil al  comunei.

„Ne-a fost foarte greu  să rezolvăm toate problemele legate de pandemie. Mai ales că noi nu am avut, practic, timp de 2 luni, medic de familie…Acum avem o doamnă doctor venită din București…Ne bucurăm că am convins-o să vină, i-am asigurat chiar și un cabinet medical” – ne mai spunea Marian Țaga, pe un ton în care se ghicea satisfacția.

Odată cu  bugetul mult așteptat  vom  putea demara lucrările proiectelor ce urmează a fi realizate în comună.

Foto: Primăria comunei VEDEA

Foto: Primăria comunei VEDEA

Întrebat care ar fi principalele proiecte ce urmează a fi derulate pentru comunitate, primarul Țaga ne-a spus: Prioritățile pentru mine sunt Învățământul și Sănătatea…Aș dori să fac o scoală la standarde europene, o școală multifuncțională, dotată, din toate punctele de vedere, pentru care am un proiect în derulare, am și terenul pe care vreau să o ridic, piatră cu piatră.  Voi merge pe două variante: ori o construiesc de la zero, ori o renovez pe aceasta existentă deja… Oricare dintre aceste  două variante, va  primi finanțarea…Este proiectul pe care îl vom dezvolta foarte curând în localitate.

Al doilea mare proiect este un dispensar uman, care aș vrea de fapt să fie în final  un Centru Medical zonal, în care oamenii să poată veni și din alte localități împrejmuitoare.

Sunt încă multe de făcut în comună… ne mai spunea primarul Marian Țaga.  Dacă vă uitați la acest moment,  localitatea  arată jalnic. Cu infrastructura, pe de-o parte stăm bine, însă pe de altă parte, prost…S-au făcut lucrări înainte de alegeri, instalându-se  o țeavă de apă care trece prin mijlocul șoselei, dar nu s-a făcut racordarea oamenilor la canalizare și acum sunt nevoit să tai din nou asfaltul , din zece în zece metri, ca să  pot racorda cetățenii la apă. Vă dați seama ce înseamnă asta? Este păcat de această lucrare, care din punct de vedere al realizării ei,  a fost de bună calitate, dar a fost făcută din păcate greșit.  Ar fi trebuit realizate mai întâi racordurile și abia apoi turnat asfaltul…

Legat de campania de vaccinare a cetățenilor din Vedea, am aflat că cetățenii din comună  sunt  destul de reticenți. Nu sunt prea deschiși să se vaccineze – spunea primarul Țaga –  iar cei care au încercat să se programeze au avut deseori probleme căci numărul de telefon la care au sunat a avut tot timpul ton de ocupat sau nu a răspuns nimeni ne mai spunea primarul comunei.

 Ne oprim aici, promițând că , vom reveni în comună pentru a surprinde momentul  demarării lucrărilor de care amintea în material, primarul Marian Țaga.

(Florian Tincu)