Întrebarea zilei: Și noi, pe unde (mai) trecem?

0
491

Imaginile trimise de un cititor al publicației noastre sunt mai mult decât elocvente. La intrarea în municipiu, în apropierea sensului giratoriu din intersecția cu șoselele Prieteniei și Gloriei, ar trebui să existe o trecere de pietoni. Ce-i drept, este dar…cam pe jumătate! Adică doar un semn de circulație demonstrează că pe acolo au dreptul să traverseze, fără a fi sancționați, pietonii. În schimb, nici urmă de marcaj pe șosea. Mai mult, o bandă alb-roșie, întinsă pe câteva zeci de metri lungime, arată că pe acolo nu s-ar trece.

Numai că, ajuns în dreptul a ceea ce trebuia să fie trecerea de pietoni, un giurgiuvean ce împingea cu greu la bicicletă (afară erau binișor peste 35 de grade la umbră) se oprește, își dă șapca pe spate, se scarpină în cap și se întreabă: „Bine, și io…pă unde mai trec? Că am treabă dincolo…”.
Un polițist local aflat în zonă, plictisit și toropit de căldură, îi dă soluția salvatoare, în timp ce se grăbește să dea din mână a lehamite, prefăcându-se că dirijează circulația: „Treci, bre, și mata pe sub banda aia…ce dacă zici că e pusă să blocheze, o ridici frumos și treci!”.

Iată cum, într-un oraș în care fiecare face, de multe ori, cum vrea, o chestiune de normalitate (se putea lăsa o porțiune de trecere pentru pietoni) pare a fi o lucrare de Premiu Nobel pentru unii…

N.r. Toate cele relatate mai sus s-au petrecut sâmbătă, 29 august, în jurul orelor 11,00, pe șoseaua București, la intrarea în municipiu. Martori au fost mai mulți giurgiuveni, unii dintre ei râzând pe sub masca de protecție de comicul absurd al situației. 

(City Zen)