Interviu EXCLUSIV cu finalista concursului Eurovision – 2023, ANDRADA POPA. Care este legătura ei cu Giurgiu… (Galerie FOTO)

0
1323

Andrada Popa, finalista de anul acesta al concursului EUROVISION nu este doar talentată, este în același timp și o fată extrem de frumoasă!

Solicitată să ne ofere un scurt interviu, Andrada ne-a  dat șansa de a o cunoaște mai bine prin intermediul mamei sale, întrucât  ea personal  era ocupată cu filmările de la TVR.

Evident că am dorit mai întâi să aflăm care a fost momentul în care tânăra  cântăreață  și-a dat seama că are voce și cine a descoperit-o.

Ce a urmat este, fără ”doar” și ”poate” o poveste care se dovedește astăzi,  a fi una de succes!

Într-un concediu, în drum  spre Turcia ne-a cântat tot drumul…avea doar 7 ani – ne spunea mama artistei.  Era în clasa întâi…Atunci a fost momentul de debut, când am descoperit că are o voce extraordinară. Apoi am înscris-o la canto. Ulterior a început să participe la tot felul de concursuri, atât la nivel național cât și internațional, obținând peste 30 de premii…!

A reprezentat România la ”EuroVision Junior” în 2008, în Cipru.

                                 Foto: Andrada Popa la vârsta de 16 ani 

Timpul a trecut și acum, la cei 25 de ani ai săi, s-a hotărât  să  participe și  la  Eurovisionul cel mare,  din acest an.

De altfel cariera ei artistică nu excelează doar în muzică, ci și în actorie. A jucat,  după cum probabil știți, patru sezoane în serialul de succes ”Pariu cu viața”.

Întrebată dacă tânăra cântăreață are în plan vreun proiect pentru următoarea perioadă, mama artistei ne-a spus:

Un  proiect de succes a fost cel cu formația ”La La Band”, cu  care a participat deja la 3 turnee naționale.  Tot acest parcurs de excepție nu este însă întâmplător,  însemnând multă muncă, multe ore de canto și de studiu individual. În acest context, Andrada a terminat  un Colegiu de muzică din Londra, ”Musical Theatre la London College of Music.”

Își va continua studiile până în vară , căci la acest moment urmează și un master, după care vrea să se întoarcă la Londra, unde colaborează cu ”Universal Music Group” și Sony Music UK  pentru care a compus și cântat melodii !”

De altfel  ea este un artist complet…a apărut și apare în filme, în seriale. În plus trebuie menționat că liniile melodice și versurile pieselor cântate de ea îi aparțin, căci este un veritabil cantautor. 

Mama Andradei ne mai spunea că din păcate ediția de anul acesta a concursului s-a modificat puțin, față de edițiile anterioare.

Anul acesta nu mai există juriu de specialitate, votează doar publicul și doar în timp ce cântă concurentul, ceea ce mi se pare o aberație. În concluzie au apărut niște schimbări nelalocul lor. Deci va conta fiecare din țările participante  cum se mobilizează mai mult, iar la noi din păcate gusturile sunt împărțite. Piesa este una super serioasă, compusă de ea… Este o baladă pe care concetățenii noștri nu știu dacă o vor vota în unanimitate…Andrada s-a obișnuit cu stilul pieselor englezești, cu texte serioase, trăind acolo, într-o țară  cu o cu  totul altă cultură…

“No time for me” reprezintă o scrisoare de la mine către mine și către cei care empatizează cu mesajul piesei – declara, la un moment dat cântăreața, publicului, respectiv presei, parcă dorind într-un fel să ne spună de ce a ales piesei, acest titlu.

Întrebată care este relația familiei Popa și respectiv a  Andradei  cu Giurgiu, mama artistei  ne-a spus:  Eu sunt nașa de cununie a  Tanței Dinu, administratorul firmei de turism, din Giurgiu, ”Andrada Tour” , iar fiica mea este la rândul ei, nașa fiicei Tanței…Ne cunoaștem de peste 15 ani și între noi s-a  creat o puternică relație de prietenie. 

Luându-ne la revedere de la d-na Popa, mama finalistei României la concursul EUROVISION din acest an, am promis că îi vom ține pumnii concurentei noastre și că o vom vota,  mai ales după ce am aflat care este relația artistei și a familiei ei cu  noi, giurgiuvenii.

Succes Andrada! Giurgiuvenii te susțin și te VOTEAZĂ! Hai România! 

                        Sâmbătă, seară, votul tău contează!!