După cum ne informa o cititoare a publicației noastre, în timp ce își conducea regulamentar mașina, în dimineața zilei de luni, 17 mai, pe strada Vasile Alecsandri, la intersecția cu strada Mihail Sadoveanu din Giurgiu, a fost amenințată, nejustificat, de către mai mulți conducători auto, să le cedeze trecerea.

Conform relatărilor sale, deși conducea pe sensul ce nu este blocat de autoturismele parcate, femeia, ajunsă la intersecția cu strada Mihail Sadoveanu, a fost blocată de alți 6-7 conducători auto, aflați la volanul autoturismelor, care deși ar fi trebuit să îi acorde prioritate, conform indicatoarelor „Cedează Trecerea”,  cu toții intenționau să vireze la stânga.

Șoferii recalcitranți au obligat-o, în cele din urmă, pe șoferița ce rula regulamentar, să dea înapoi câteva zeci de metri, ignorând cu totul indicatoarele rutiere și regulile privind prioritatea de dreapta.

După cum am înțeles de la locatarii ce își parchează autoturismele în zonă, această situație ce generează aproape zilnic astfel de incidente neplăcute în trafic, ar putea fi ușor rezolvată, dacă s-ar respecta regulile de circulație și semnele rutiere. De asemenea este nevoie ca vehiculele să nu mai fie parcate pe colțul intersecțiilor, iar benzile de circulație să nu mai fie blocate pe jumătate cu autoturisme parcate de către riverani.

Pe de altă parte, agresiunile manifestate asupra unor participanți la trafic, în special când aceștia sunt de sex feminin, nu fac deloc onoare celor care le generează, transformându-i în niște mitocani ai șoselelor!

Iată cum, drumul către bunul simț și către civilizație, se oprește pentru unii, la Giurgiu, undeva, pe șosea!

(Patrick Kirițescu)