Interesul poartă…”fesul!” O bucureșteancă dorea să treacă frontiera pe la Giurgiu cu 600 de șepci!

0
71

Capture124În data de 23 mai, în jurul orei 23.00, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat formalitățile specifice pasagerilor dintr-un autocar care circula pe ruta Turcia – România.

            Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, în cala acestuia, printre bagaje, 600 șepci din pânză, inscripţionate cu numele unei firme cunoscute.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că bunurile aparțin cetățeanului român Florentina T., în vârstă de 34 ani, cu domiciliul pe raza municipiului București, pasager în autocar. Persoana în cauză, care nu deținea documente de proveniență pentru bunurile descoperite, a declarat că a cumpărat bunurile dintr-un bazar din Istanbul – Turcia cu scopul de a le comercializa în localitatea de domiciliu. 

          Produsele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 500 lei, pentru săvârșirea faptei ”efectuarea de acte sau fapte de comerț cu bunuri a căror proveniență nu este dovedită, în condițiile legii. Documentele de proveniență vor însoți mărfurile, indiferent de locul în care acestea se află, pe timpul transportului, al depozitării sau al comercializării”, prevăzută la art. 1, alin. 1, litera e din Legea 12/1990 și sancționată de art. 2, pct. 1 din Legea 12/1990.

(Jurnal)