Intenția câtorva primari din județul Giurgiu de a pleca din PNL la PSD, considerat un caz izolat, de către unii lideri liberali…

0
443

Îngrijorați de intenția de exod al unor primari ce intenționează să părăsească PNL, câțiva lideri liberali au dorit să menționeze că programul guvernamental Anghel Saligny cât şi Compania Naţională de Investiţii (CNI) vor fi gestionate de reprezentanţi ai PNL, şi că nu vădniciun motiv ca primarii PNL să plece din partid, de teama că nu vor beneficia de ele, anunță News.ro.

Reacţia vine după ce, luni, PSD Giurgiu a anunţat că patru primari care candidaseră pentru liberali anul trecut s-au întors în partid.

Totodată s-a precizat că în negocierile între PSD şi PNL pentru realizarea configurației noului guvern, s-a stabilit că la nivel local fiecare organizaţie îşi va stabili strategia privind alianţele și că nu se așteaptă  ”un fenomen de masă, în privinţa plecării primarilor din PNL”.

PNL este la guvernare, oamenii pleacă dinspre Opoziţie spre Putere. Anghel Saligny va fi gestionat de la secretar de stat PNL, la fel şi CNI-ul de un reprezentant PNL. Nu văd niciun motiv ca primarii PNL să plece din partid. Cine e la putere se presupune că are mai multe pârghii să ducă la sfârşit proiectele pentru cetăţeni, cum să pleci de la putere?”, a declarat  Alin Nica, președintele PNL Timiș, adăugând că Giurgiu este un  caz  izolat.

El a mai spus că, din experienţa sa, ”niciodată nu o să plece cu doi trei ani înainte de alegeri un primar de la Putere”, amintind de butada: ”câinele nu  pleacă niciodată de la măcelărie!”

Vor fi multe proiecte în perioada următare. Ar fi absurd să dea cu piciorul la atfel de oportunităţi. De obicei, aceste migraţii politice se produc cu două trei săptămâni înainte de alegeri. Nu spun că nu vor fi în 2024, au fost şi de la PNL şi de la PSD tot felul de migraţii. Putem discuta de moralitatea migraţiei politice, dar ne-am obişnuit”, a mai comentat el.

Sursa : G4Media.ro