analysemedizintechnik1030x579-1468598167În săptămâna 22-26 august Biroul Control Oficial Siguranţa Alimentelor din DSVSA. Giurgiu  a recoltat  un număr de 11 probe produse de origine animală şi nonanimală, (conform Ord. ANSVSA nr. 35/2016) şi a verificat un număr de 56 unităţi înregistrate sanitar veterinar. În urma controalelor efectuate s-au aplicat amenzi contravenţionale în valoare de 34.720 lei împreună cu Biroul Antifraudă.

Totodată Inspectorii Biroului Antifraudă au efectuat la rândul lor controale sanitar veterinar si pentru siguranţa alimentelor, în baza notelor de serviciu ANSVSA, a sesizărilor/reclamaţiilor şi a altor dispoziţii date de conducerea DSVSA. În ceea ce priveşte cercetările sesizările şi reclamaţiile s-a aplicat o sancţiune contravenţională împreună cu BCOSA. Controalele vizând condiţiile de funcţionare în unităţi (conform Notelor de serviciu  ANSVSA) au condus la  doua sancţiuni  contravenţionale . După cum este consemnat în comunicatul din partea DSVSA Giurgiu semnat de directoarea Cornelia Iliescu, în ceea ce priveşte recontroalele în unităţi de alimentaţie publică s-a constatat nerespectarea termenului de remediere a neconformităţilor, motiv pentru care s-a aplicat o sancţiune  contravenţională. Nu au lipsit controalele mijloacelor de transport ale unor societăţi alimentare, în trafic, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Giurgiu.

Conform prevederilor legale în vigoare a fost realizată şi dezinfecţia finală în exploataţia afectată şi s-a dispus închiderea focarului de antrax din comuna Putineiu ridicându-se toate restricţiile sanitar veterinare impuse la declararea acestuia. Au fost evaluate bovinele depistate LEB pozitiv la examenul de laborator  pentru comunele Călugăreni şi Stoeneşti şi s-a monitorizat alerta pe furajul de peste de la un depozit hrană animale prin ridicarea sechestrului impus şi direcţionarea acestuia către unitatea producătoare. În tot acest timp s-a asigurat permanenţa la PCTF Giurgiu, conform graficului întocmit, în pericolului Dermatozei Nodulare Contagioase a Bovinelor descoperit în localităţi din apropierea graniţei cu Giurgiu, în Bulgaria.

(Jurnal)