La doar câteva ore după ce ministrul Justiției, Tudorel Toader, spunea că doar Inspecția Judiciară poate stabili dacă prim-procurorului Parchetului Militar București, Ionel Corbu, s-a antepronunțat în privința anchetei deschise cu privire la violențele din 10 august, instituția condusă de judecătorul Lucian Netejoru s-a autosesizat. De asemenea, Inspecţia judiciară a declanşat verificări în legătură cu prezenţa unui procuror militar în centrul de comandă, în timpul protestelor din 10 august. Inspectorii vor să stabilească în ce calitate s-a aflat în Piaţa Victoriei procurorul militar Bogdan Pîrlog.

Vizate de Inspecția Judiciară sunt declarațiile prim-procurorului Ionel Corbu potrivit cărora „sub nicio formă actele de agresiune exacerbate nu se justifică”.

Luni dimineață, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a spus că doar Inspecţia Judiciară poate stabili dacă prim-procurorul Parchetului Militar Bucureşti s-a antepronunţat privind ancheta în cazul violenţelor din 10 august atunci când a afirmat că „actele de agresiune exacerbate nu se justificau”.

 

(Jurnal)