Marți, 28 mai, seara (ora 19.00), a avut loc la sediul PSD din Capitală, ședința CEx în care au fost făcute câteva înlocuiri spectaculoase  atât în cadrul ministerelor cât  și la conducerea social democraților. Înlocuirea miniștrilor a fost justificată și prin faptul că nu se mai putea continua cu interimari în cazul a 3 ministere. Astfel , conducerea PSD a decis :  

Codrin Ștefănescu, până mai ieri, umbra ”de facto” a lui Liviu Dragnea,   a fost eliberat din funcția de secretar general al PSD, cu o majoritate covârșitoare de voturi.

Ana Birchall – propusă ca ministru al Justiției, cu siguranță în balanță cântărind foarte mult aducerea extrem de rapid a  lui Radu Mazăre în țară după extrădarea acestuia din Madagascar.

Rodica Nassar – a fost propusă ca secretar general al Partidului Social Democrat.

Roxana Mînzatu – este noul ministru , dacă președintele Iohannis o va confirma, la  Ministerul Fondurilor  Europene.

Natalia Intotero – ministrul Românilor de Pretutindeni.

Și în sfârșit Titus Corlățean , propus ca ministru al Afacerilor Externe,  deși acest post va trebui negociat cu ALDE. De asemenea trebuie reamintit că la alegerile din 2014, în aceeași postură de Ministru de Externe, Titus Corlățean a făcut aceeași greșeală pe care a făcut-o Teodor Meleșcanu, duminică 26 mai, cu electoratul din Diaspora.

Gabriela Firea a fost aleasă, la rândul ei  ca președintă a Organizației PSD București și totodată ca vicepreședinte al PSD.

Marcel Ciolacu a fost propus pentru funcția de președinte la Camera Deputaților, unde o are contracandidat pe Raluca Turcan, deputat PNL, prin  vacantarea functiei de deputat si functiei de președinte al Camerei Deputatilor ,  ocupate de Liviu Dragnea.   

La scurt timp după terminarea CEx , premierul Viorica Dăncilă a susținut o conferință de presă alături de Mihai Viorel Fifor și Paul Stănescu , actualul președinte executiv al PSD. Întrebată dacă vor mai urma înlocuiri și demiteri din funcții , premierul a declarat că acest lucru nu  este o prioritate  pe agenda de lucru a partidului pe care îl conduce.

Sunt însă voci care susțin  că în continuare vor urma și alte epurări și că nici ministrul Internelor ,Carmen Dan,  nu ar mai fi susținută de prea mulți membri din interiorul partidului.  

Și tot în ședința CEx de marți seară  s-a cerut si demisia deputatului Cătălin Rădulescu, cel care a avut o iesire nervoasa dupa alegerile europarlamentare, potrivit Antena3.

(Florian Tincu)