„Sute de localități din mediul rural vor putea beneficia de alimentarea cu gaze naturale, ca urmare a implementării unui program-pilot finanţat din fonduri europene, program gândit de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației”, anunța, pe contul său de socializare, deputatul giurgiuvean Alexandru Andrei.

Potrivit statisticilor oficiale, în prezent, doar unul din zece potenţiali consumatori din satele izolate poate achita costurile de racordare la reţeaua de gaze, costuri ce nu sunt deloc de neglijat.

„Pentru a veni în ajutorul acestor oameni, Guvernul a adoptat într-o recentă ședință, o ordonanță de urgență, prin care se alocă un buget de aproximativ 500 milioane de Euro din fonduri europene, din exercițiul financiar actual și din următorul pachet financiar, pentru înființarea de rețele noi de distribuție a gazelor naturale în localitățile din România.

Este un prim pas important spre realizarea rețelelor de gaze naturale în mediul rural, satele României urmând să beneficieze de condiții demne de civilizația secolului XXI.”, mai scria deputatul liberal pe facebook-ul personal. 

(Jurnal)