Vineri, 26 iunie, la ora 6.00, dimineața, pe balta privată aparținând lui Boboc Pompiliu, amenajare piscicolă cunoscută sub denumirea de balta Bălănoaia (Oncești 3), va avea loc un concurs de pescuit.

Așa cum ne spunea organizatorul, Mihnea Zamfir (nașul patronului acestei bălți), concursul a fost folosit ca pretext pentru a serba un eveniment deosebit din viața acestuia:  ziua sa de naștere!

Concurenții  vor fi toți cei pe care i-am invitat la ziua mea de naștere – ne spunea Mihnea Zamfir.

Vor fi premii constând în medalii, cupe, diplome pentru fiecare participant în parte… Voi oferi un premiu pentru cel mai mare pește, altul pentru cei mai mari 3 pești, însumați, dar și pentru cel mai mic pește, premiu  pe care, cu siguranță, va fi bătaie între concurenți – mai preciza organizatorul.

La concursul de vineri vor arunca undițele în baltă un număr de 10 concurenți, organizatorul  urmând să se mulțumească a arbitra manifestarea sportiv-sărbătorească.

Pe lângă serviciul de arbitraj voi face simultan și cel de alimentare a concurenților cât și a celorlalți participanți pasivi la această manifestare, cu bere și mici, ne spunea Mihnea Zamfir.

El  menționa că tragerea la sorți pentru ocuparea locurilor pe baltă va avea loc în cursul dimineții de vineri, însoțită de un scurt și plăcut moment festiv, de la care nu vor lipsi ingredientele tradiționale românești: pâinea, sarea, pălinca și nu în ultimul rând, șunculița. Concursul, ca orice competiție care se respectă, va avea și un regulament, ce va fi urmat cu cea mai mare strictețe.

Organizatorul și totodată sărbătoritul, ne mai spunea că peste doar 2 săptămâni, „Fishing Hub” (Habul de pescuit), clubul al cărui membru este, va mai organiza un alt concurs, promițând totodată că astfel de competiții vor deveni, încet, încet o obișnuință  pe această baltă, pentru iubitorii pescuitului. La rândul nostru urăm concurenților încă de pe acum FIR ÎNTINS, iar sărbătoritului/organizator, LA MULȚI ANI!

(Florian Tincu)