INCREDIBIL! Unde își pregătește locul de îngropăciune un giurgiuvean…

0
278

Locuitorii de pe strada Monumentului din satul Căscioarele (comuna Găiseni) se închină în fața casei unui concetățean mai ceva ca la biserică. De ceva timp, în curtea omului a „răsărit” o cruce înaltă de vreo șapte metri, care „marchează” un cavou.

Mai mult, terenul este chiar în apropierea școlii, ceea ce face ca viitoarea construcție să fie un veritabil motiv de scandal.

Din primele informații, se pare că proprietarul „monumentului” nu ar deține nicio autorizație din partea Primăriei Găiseni; mai mult, acesta ar fi chiar în proces cu instituția amintită.

Individul care locuiește la nr. 23 pe strada amintită nu este primul excentric ce își dorește un cavou în curtea casei.

În anul 2013, un milionar din Maramureș își construia, la rândul lui, un cavou în curtea casei, pe care, mai apoi, l-ar fi și încercat, pentru o noapte.

În 2015, pentru că familia nu a avut suma de 1.000 de lei solicitată de Biserica din localitatea Garceiu (județul Sălaj), oamenii au înmormântat o femeie în curtea casei.

În anul 2012, în Dolj, un bărbat a construit în curtea casei un cavou pentru…câinele familiei! Și, tot în 2012, un american a fost forțat de judecători să mute cadavrul soției într-un cimitir, după ce o îngropase în curtea casei.

Conform Legii, înhumarea se face numai în spații amenajate și autorizate în acest sens, care se numesc cimitire (art. 3, lit. a) din Legea nr. 102/2014 privind cimitirele, crematoriile umane și serviciile funerare).

(foto: giurgiuonline.net)

(Jurnal)