Alianţa USR-PLUS acuză vicierea procesului de votare în comuna Singureni, din judeţul Giurgiu, unde cetăţenii intră însoţiţi în cabina de vot.

„Oamenii sunt însoţiţi în cabina de vot. De exemplu, au invocat motivul că le tremură mâna”, transmit reprezentanţii alianţei, sprijinindu-şi afirmaţiile cu fotografii.

USR-PLUS reamintesc faptul că în comuna respectivă au fost probleme şi la alegerile europarlamentare, respectiv primarul stătea la secţia de votare şi le spunea oamenilor pe cine să pună ştampila. Acum, oamenii ar fi însoţiţi în cabinele de votare de oamenii primarului PSD, Pătuleanu Marian.

De altfel, după europarlamentare, preşedintele organizaţiei judeţene a USR Giurgiu, Cosmin Andronache, a declarat că formaţiunea va face plângere la ÎCCJ cu privire la neregulile din secţia 209 de la Singureni. Andronache a susţinut că în ziua votului au fost sesizate mai multe nereguli, primarul intrând de multe ori chiar în secţie fără a avea dreptul legal de a sta în secţie.

Reprezentanţii USR Giurgiu au mai relatat că primarul din Singureni era cu grătarul încins în curtea Primăriei şi cei care mergeau la vot mai întâi mâncau ceva, după aceea votau. Mai mult, reprezentantul USR, o voluntară din Bucureşti, a afirmat că „nu s-a simţit în siguranţă”.