Mare e grădina Domnului și plină uneori de …nebuni! Așa am putea spune citind știrea despre un bărbat dintr-o comună din Iași, care dorind să se răzbune pe iubita ce tocmai îl părăsise, era gata, gata să otrăvească tot satul!

Individul, nici mai mult, nici mai puțin, a ales să toarne otravă într-o fântână a satului. Vă dați seama ce se putea întâmpla dacă oamenii din zonă ajungeau să bea apă?!

Totul s-a întâmplat în comuna Costuleni, din județul Iași. Suspectul poliției este un bărbat care ar fi plănuit să-și ucidă iubita otrăvind fântâna din care aceasta lua apă de obicei, fără însă a se gândi că pune în pericol și alți oameni. 

Surse din rândul anchetatorilor susţin că o femeie din comuna Costuleni a sesizat poliţia spunând că în dimineaţa zilei de 7 septembrie a văzut un vecin, care se afla în proces de divorţ, aruncând o substanţă în fântână. O zi mai târziu, culoarea şi gustul apei erau schimbate, iar mirosul era înţepător. Analizele efectuate ulterior au identificat două substanţe, între care şi un pesticid care este toxic pentru mediul acvatic şi cu efect pe termen lung, informează Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Iaşi, Ioana Bîlea a declarat că la sfârşitul săptămânii trecute a fost primită o nouă sesizare conform căreia apa din fântâna respectivă şi-a schimbat din nou culoarea.

” Au fost întocmite dosare penale în ambele cauze şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de infectare a apei. În referire la prima sesizare, putem preciza faptul că un bărbat din comuna Costuleni este bănuit de comiterea faptei”, a declarat Ioana Bîlea. 

(Jurnal)