Dintr-o eroare, pasată între angajații Spitalului Județean de Urgență Giurgiu, Biroul Electoral Județean Giurgiu și Autoritatea Electorală Permanentă Giurgiu, cei aproximativ 200 de bolnavi internați în secțiile spitalului, mare parte dintre ei nedeplasabili, nu își pot exercita dreptul de vot. 

Concret, la secția de votare nr. 19, de care aparține și Spitalul Județean, nu a fost depusă NICIO cerere pentru urna mobilă în intervalul prevăzut de lege: sâmbătă, 23 noiembrie, între orele 18,00 – 20,00. Asta deși încă nu se știe clar cine trebuia să depună cererile: angajații spitalului, sau bolnavii internați. Cert este că nicăieri în spital nu a fost anunțat acest lucru. Mai mult, când unii bolnavi au solicitat, insistent, angajaților de pe secții să fie sprijiniți pentru ca duminică, 24 noiembrie, să își poată exercita dreptul la vot, angajații cu pricina fie au ridicat din umeri a neștiință, fie, pur și simplu, nu au luat în seamă solicitările respective. 

Mai mult, când celor de la Biroul Electoral Județean Giurgiu li s-a solicitat sprijinul în găsirea unei soluții, sau cel puțin să îi îndrume, cumva, pe cei care își doreau să voteze, răspunsul a fost scurt: „Trebuiau să facă cerere pentru urna mobilă!”. Însă nu s-au luat în calcul situațiile în care au fost bolnavi internați în noaptea de sâmbătă spre duminică, oameni care habar nu aveau că urmează să ajungă în spital și care, în consecință, nu puteau depune cerere pentru urna mobilă!

Discutând cu reprezentanți ai altor secții de votare din municipiu, reporterii noștri au mai aflat un lucru interesant: Biroul Electoral Județean era cel care ar fi trebuit ca, prin afișaj în fiecare secție a spitalului, sau prin alte modalități de informare, să îi anunțe pe bolnavii din Spitalul Județean de Urgență Giurgiu de modalitatea de vot. 

Între timp, angajații spitalului au găsit o soluție „de compromis”: bolnavii care se puteau da jos din pat, și care își doreau să își exercite dreptul constituțional de a vota, au fost însoțiți, prin spital, de asistente sau infirmiere de pe secții, care, fără a-i scoate în frig, i-au dus în incinta secției nr. 19 unde, în sfârșit, oamenii au putut vota. 

Menționăm că la primul tur, din Spitalul Județean de Urgență au fost înregistrate un număr de 46 de cereri pentru urna mobilă. 

(Jurnal)