Sezonul 2018-2019 al Ligii 4   se anunță  cu mult peste nivelul celei recent încheiat, iar echipele  și-au fixat obiective îndrăznețe. Dunărea Giugiu și FC Bolintin Malu Spart au pus ochii pe titlul de campioană și nu mai par dispuse să îl cedeze echipelor de comune. Lupta va începe din prima etapa și nu doar cu Dunărea Giurgiu și FC Bolintin Malu Spart, ci și cu alte trei formații, AFC Singureni și Argeșul Mihăilești campioana și vice-campioana en-titre dar si AFC Adunații Copăcenl, grupări ce dispun de resurse pentru a revendica un loc în fruntea clasamentului.
În plus, să nu uităm că mai sunt alte formații care vor lupta pentru un loc pe podimu:  Avîntul Florești, Zmeii Ogrezeni și Real Colibași.
De sîmbătă, 25 august,de la ora 18,00, si Liga a IV-a îsi intră în drepturile depline odata cu disputarea meciurilor primei etape. Cu obiective diverse, unele mai pe fata, altele mai pe dos, mai în gluma sau mai în serioas, cu bani publici,iata că,30 este numarul  pentru aceasta editie ,din primul eșalon al fotbalului județului Giurgiu.
În sezonul 2018-2019, Liga 4   va fi formată din 2 serii,Seria Sud, 14 echipe și Seria Nord,16 echipe.
Din păcate PRO Giurgiu ,Unirea Frătești și Unirea Vînători au dispărut din Liga a IV-a. Prima s-a desfințat iar ultimele două vor evolua în Liga a V-a.
Turul Ligii 4 se va încheia pe 1 decembrie 2018, pentruSeria Nord, în Seria Sud ultima rundă, cea cu numărul 13, este programată pe 17 noiembrie 2018.
Programul etapei a I-a:
SERIA SUD
Dunărea Giurgiu  –  Spicul Izvoru
Gloria Comana    – M. V. Călugăreni
AFC Adunații Copăceni – Unirea Izvoarele
 Argeșul Hotarele   –   AS  Mihai Bravu
 Energia Remuș     – Voința Slobozia
 Dunărea OIinacu- Real Colibași
Viitorul Vedea- Giganții Vărești
SERIA NORD
FC Bolintin Malu Spart – Maxima Hobaia
 Avîntul Florești- Unirea Joița
Rapid Clejani- Luceafărul Trestiani
AS Iepurești-AFC Singureni
 Viitorul Tîntava- UnireaCosoba
 Argeul  Mihăilești-AS Podul Doambei
 Petrolul Roata-FC Bolintin Deal
 Zmeii Ogrezeni- Iinter Zorile