AcasăActualitateÎncepând cu 1 ianuarie 2019, toate amenzile se vor achita în contul...

Începând cu 1 ianuarie 2019, toate amenzile se vor achita în contul unic

Pentru amenzile privind regimul circulației sistemul este în faza de pilot

Începând cu 1 ianuarie 2019 intră in vigoare prevederile Legii nr. 203/2018 privind plata amenzilor într-un cont unic, potrivit OMFP nr. 3893/2018, publicat în Monitorul oficial de joi (27 decembrie 2018) seara. Pentru amenzile privind regimul circulației pe drumuri publice sistemul este în sistem de testare, urmând să se ia o decizie după analizarea rezultatelor.

Fac obiectul acestei legi toate amenzile date persoanelor fizice indiferent de obiectul sancțiunii, spun specialiştii.

Tot prin această lege se instituie titlul de creanță electronică ce cuprinde elemente de identificare a contravenientului descrise în procesul verbal de contravenție, respectiv se instituie procedura de urmărire electronică a încasării amenzii în funcție de calea procedurală urmărită de contravenient cum ar fi plângerea la instanța de judecată competentă și existența unei hotărâri judecătorești.

Veniturile din amenzi sunt venituri ale bugetului de stat cu excepția veniturilor din amenzi privind circulația pe drumurile publice ce sunt venituri ale unității administrativ teritoriale, unde a avut loc fapta sancționată contravențională.

Prin Ordinul Ministrului Finanţelor Publice nr. 3893/2018 au fost instituite conturile unice în care se va efectua plata amenzilor aplicate persoanelor fizice. Vorbim despre două conturi, unul destinat achitării amenzilor contravenţionale aplicate persoanelor fizice cu domiciliul în România (50.09.01) sau care nu au domiciliul în România (50.09.02)

La completarea documentului de plată – ordin de plată sau a chitanțelor de plată se va menționa codul de identificare fiscală atribuit Trezoreriei Statului: 8609468.

Sumele încasate de ministerul finanțelor în aceste conturi unice, se virează în maxim 2 zile lucrătoare de la încasare în contul de venituri bugetare aferent bugetului de stat sau după caz în contul de venituri ale bugetului local. 

(Jurnal)

VREMEA

Giurgiu
cer senin
23.5 ° C
23.5 °
23.5 °
46 %
2.5kmh
5 %
sâm
39 °
Dum
38 °
lun
38 °
mar
36 °
mie
36 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com