„Referitor la imaginile apărute în spațiul public, în care două persoane se loveau pe o stradă din județul Giurgiu, facem următoarele precizări:
Polițiștii din cadrul Secției nr 1 Călugăreni au identificat cei doi bărbați care apar în imagini.

Din primele cercetări a rezultat că, la data de 26 octombrie 2019, cei doi bărbați din localitatea Singureni au participat la un joc de noroc, împreună cu alte persoane, iar pe fondul consumului de alcool, între cei doi a izbucnit un conflict verbal, urmat de agresiune fizică.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie și tulburarea ordinii și liniștii publice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu.

Cei doi bărbați au fost sancționați conform Legii 61/1991, cu amendă în valoare de 2000 lei, iar autorul faptei de tâlhărie a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat în instanță.”

Astfel sună, sec, comunicatul transmis de polițiștii giurgiuveni, după mai bine de o oră de la momentul în care reporterii „Jurnal giurgiuvean” le-au solicitat un punct de vedere. 

Familia victimei însă declară altceva: 

„Chiar acum o săptămână, fostul meu soț – tatăl copiilor mei – a fost tâlhărit de acest țigan, Pipera Petre îl cheamă. A fost de atunci la poliție la Singureni, a spus despre ce este vorba dar nu s-a făcut nimic. Azi erau agitați cei de la poliție, au venit și la soțul meu, ziceau că să îl ducă la Giurgiu la spital…Nu știu ce să vă spun, ăsta, Pipera, e un individ care nu face multe lucruri bune…El l-a tâlhărit pe omul meu, i-a furat banii și telefonul (n.r. – acest lucru poate fi văzut și pe imaginile făcute publice pe facebook, film ce poate fi urmărit aici). După ce s-a aflat că s-a dat și la presă cazul, surorile lui au început să facă presiuni pe copilul meu care locuiește acolo…Nu știu ce să zic, mă tem pentru copilul meu…!”, a spus fosta soție a victimei. 

De asemenea, surse din localitatea Singureni ne-au precizat că, în ziua respectivă, bărbatul de aproximativ 60 de ani NU consumase alcool, ci câștigase o sumă frumușică la jocuri de noroc, în detrimentul lui Pipera. Mai mult, aceleași surse ne-au precizat că, de fapt, agresorul nu ar fi reținut, ci este liber!

Vom reveni cu amănunte.

(Jurnal)