În PNL s-a deschis sezonul de „vânătoare”: o parte din șefii județeni liberali au dat sfoară în teritoriu că primarii social-democrați care sunt „buni gospodari” și nu au probleme în justiție sunt așteptați la o cafea pentru o discuție despre alegerile locale din 2020.

Surse din conducerea PNL au declarat STIRIPESURSE.RO că sunt vizate în special puternicele ”fiefuri” social-democrate din sudul țării. În consecință și cel din județul  Giurgiu.

Potrivit surselor citate, mai mulți edili social-democrați ar cocheta cu ideea unei candidaturi din partea PNL la alegerile locale. Liberalii susțin că partidul a devenit mult mai atractiv în teritoriu după schimbarea prefecților numiți de PSD cu prefecți de la PNL, la pachet cu preluarea de către liberali a Ministerului Dezvoltării.

Momentan, PNL se concentrează pe primarii de comune și dacă negocierile decurg conform planului, liberalii speră să devină atractivi și pentru edili PSD de orașe.

Referitor la acest aspect, liderul organizației județene Giurgiu a PNL, Dan Motreanu, declara, telefonic, pentru „Jurnal giurgiuvean”:

Nu cred că se pune în discuție racolarea de membri PSD la Giurgiu. După cum știți, municipiul a primit, de la Ministerul Dezvoltării, o sumă destul de importantă de bani la ultima rectificare, dar nu a fost vreo discuție legată de o eventuală trecere a domnului primar Barbu la noi. Nu am avut discuții nici cu alți primari de comune, nici din bazinele electorale importante, nici din comunele mai mici. Singurul care și-a asumat și care a spus deschis că, la alegerile prezidențiale, îl va susține pe președintele Klaus Iohannis, a fost primarul orașului Mihăilești, Mihai Dobre, un mai vechi liberal, de altfel…”, a mai precizat Dan Motreanu.

(Jurnal)