Primul lot al autostrăzii Comarnic – Braşov, cuprins între Râşnov şi Cristian, va fi executat de Asocierea Alpenside – Specialist Consulting, pe baza unui contract parafat luni, în valoare de 118 milioane de lei. Evenimentul de semnare a contractului a avut loc luni, la sediul Ministerului Transporturilor, în prezenţa ministrului Răzvan CUC, a reprezentanţilor constructorului şi a şefului CNAIR.

Durata de execuţie a lucrărilor se întinde pe 24 de luni, din care şase luni vor fi alocate proiectării. Garanţia de execuţie a lucrării este de 48 de luni. „Până la definitivarea tronsonului Ploieşti — Braşov, am anunţat că unul dintre tronsoanele centrale Comarnic-Braşov l-am găsit prin sertare. Împreună cu domnul Ioniţă (n.red.- directorul CNAIR) am reuşit să-l deblocăm şi iată că astăzi semnăm contractul. Durata de execuţie va fi 24 de luni, din care 6 luni înseamnă proiectare. Vreau să atrag atenţia constructorului că nu mai tolerăm întârzieri, extensii de timp… Vreau lucruri de calitate. Sunt 24 de luni, asta înseamnă că în 2019 vom circula pe acest lot de autostradă”, a spus ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Potrivit contractului, sectorul de autostradă se întinde pe 6,3 km, la care se adaugă 3,7 km de drum naţional la 4 benzi, cu separator median. Sectorul Râşnov — Cristian face parte din lotul 2 (tronsonul Comarnic — Braşov), parte integrantă a autostrăzii Bucureşti — Braşov, care are o lungime totală de 168 de kilometri.

Tronsonul de autostradă Comarnic — Braşov este împărţit în 5 sectoare. Sectoarele 1 şi 5 sunt cele dinspre Comarnic, respectiv dinspre Braşov, cu o lungime totală de aproximativ 10 kilometri, la care se adaugă drumuri de legătură, conform Agerpres. Lungimea totală a sectorului de autostradă Comarnic — Braşov este de 58 de km, iar valoarea estimată pentru această intervenţie este de 997 milioane de euro fără TVA, respectiv 1,237 miliarde de euro cu TVA.

(Jurnal)