Incendiu la cel mai mare hotel din Giurgiu, Steaua Dunării… Au fost evacuate 55 de persoane

0
567

Cel mai mare hotel din Giurgiu, Steaua Dunării, a fost cuprins de flăcări. Pompierii au intervenit să stingă incendiul care a izbucnit, luni seară, 30 august. Focul a pornit la una din anexele din spatele imobilului.

Au fost evacuate 55 de persoane, cauza incendiului fiind un scurtcircuit electric.

La fața locului au fost mobilizate mai multe mașini de intervenție, una de descarcerare și o ambulanță SMURD, dar și 2 ambulanțe SAJ.

Autoritățile au transmis că au fost evacuate, până în acest moment, 10 persoane, toate conștiente și cooperante. Evacuarea acestora a fost necesară din cauza degajărilor mari de fum cauzate de masele de plastice și textile care ardeau. Nicio persoană nu a fost transportată la spital.

Echipajele de căutare-salvare au acționat imediat pentru verificarea tuturor încăperilor și salvarea celor care se aflau în interior, din cauza fumului dens degajat în urma arderii unei cantități însemnate de mase plastice și materiale combustibile. Fumul a ajuns până la etajele superioare ale clădirii.

Din fericire, persoanele implicate nu au avut de suferit în urma incidentului, acestea fiind evaluate de echipajele SMURD și SAJ, la fața locului.

Pompierii acționează cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime și o descarcerare” – informează ISU Giurgiu.

(Jurnal)